Hyppää sisältöön

Jalkapallokoulua Etelä-Libanonin lapsille ja nuorille

Maavoimat
Julkaisuajankohta 8.8.2016 13.31
Tiedote

Suomalais-irlantilainen pataljoona (FINIRISHBATT) järjestää jalkapallokoulun paikallisille lapsille ja nuorille Etelä-Libanonissa aikavälillä 25.7.2016 – 20.8.2016.

Jalkapallokoulu 6–16-vuotiaille huipentuu päivän mittaiseen turnaukseen 20.8.2016 Rshafin kaupungissa. Muut harjoitukset järjestetään Haddathanin, Kuninin ja Bayt Yahunin kylissä. Osaanottajia valmennustilaisuuksissa on ollut 20–50 nuorta.

Projektin tarkoituksena on vaikuttaa paikallisiin nuoriin positiivisesti. Jalkapalloleiri on CIMIC:n (Civil Military Cooperation) eli siviilisotilasyhteistyön projekti, jolla pyritään parantamaan paikallisen väestön elinolosuhteita. Se tarjoaa myös sotilaille mahdollisuuden työskennellä paikallisessa yhteisössä ja ympäristössä, johon ei eivät omissa tehtävissään pääsisi.

Valmentajina toimii myös paikallisia aikuisia, joita FINIRISHBATT:n henkilöstö opastaa tehtävässään. Tämän lisäksi FINIRISHBATT:n tarkoituksena on tulevaisuudessa vierailla uusilla jalkapalloleireillä, jotta valmentajien ja pelaajien taidot kehittyisivät. Näin taataan projektin pysyvyys.

Leirin vapaaehtoiset valmentajat ovat FINIRISHBATT:n suomalaisia ja irlantilaisia sotilaita. Tarkoituksena on vuorovaikuttaa positiivisesti paikallisiin jo varhaisessa vaiheessa heidän elämäänsä, jotta he saisivat positiivisen kuvan FINIRISHBATT:sta ja sen henkilöstöstä. Tällä tavoin UNIFIL:n joukkojen on turvallisempaa toimia operaatioalueella, kun paikallisväestön suhtautuminen heihin on myönteistä.

´