Hyppää sisältöön

Jalkaväkikoulu osallistuu harjoitukseen Ruotsissa

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 3.3.2020 16.41
Tiedote
Kuvassa ruotsalainen kadetti tähtää aseella seisoma-asennossa seinän vieressä.
Ruotsalainen kadetti harjoittelee rakennetun alueen taistelua Kvarnissa, kuva vuodelta 2019.

Maasotakoulun Jalkaväkikoulussa opiskelevia kadetteja ja muuta palkattua henkilökuntaa osallistuu rakennetun alueen taisteluharjoitukseen Ruotsin Maasotakoulun eli Marksstridsskolanin (Land Warfare Centre) kanssa Ruotsin Kvarnissa 8. - 14.3.2020.

Suomen osuuden harjoituksesta johtaa Jalkaväkikoulu ja majuri Antti Vasara. Ruotsin Marksstridsskolan isännöi taisteluharjoituksen. Harjoitus on osa Maavoimien Cross Border Training -yhteistoimintaa Suomen ja Ruotsin välillä ja maidemme välistä FISE-puolustusyhteistyötä.

Harjoitukseen osallistuu 49 henkilöä Suomesta: palkattua henkilökuntaa Maasotakoulusta, Kaartin jääkärirykmentistä ja Maanpuolustuskorkeakoulusta, kadettikurssin 104. jalkaväkiopintosuuntien opiskelijoita sekä Maasotakoululla koulutuksessa olevia palkattuun henkilökuntaan kuuluvia aliupseereita.

Ruotsista harjoitukseen osallistuu Ruotsin Marksstridskolanin henkilökuntaa sekä ruotsalaisia kadettiopiskelijoita noin 80 henkilöä. Harjoitukseen ei Suomesta osallistu varusmiehiä eikä reserviläisiä.

Harjoitukseen osallistutaan rakennetun alueen taisteluun soveltuvalla varustuksella, joka sisältää henkilökohtaiset aseet, ryhmien tukiaseet, mekaanisen murtamisen välineet ja pimeänäkölaitteet.

Harjoituksen päätavoitteita on:

  • aloittaa kahdenvälisen harjoitusyhteistyö Suomen Jalkaväkikoulun ja Ruotsin Maasotakoulun välillä,
  • kehittää Maasotakoulun henkilöstöä ja opiskelijoita kansainvälisen harjoituksen suunnittelu-, valmistelu- ja johtamisprosesseissa,
  • antaa tuleville jalkaväen kouluttajille mahdollisuus kehittää ja arvioida omia taitojaan ja kykyjään kansainvälisessä toimintaympäristössä,
  • kehittää Maasotakoulun kykyä keskittää joukkoja ja toteuttaa kansainvälisiä harjoituksia,
  • kehittää osaamista joukkueen, ryhmän, partion ja taistelijan taistelutekniikan kouluttamisessa rakennetun alueen toimintaympäristössä ja monikansallisessa joukossa.

- Tärkeimpänä yhteisenä tavoitteena on koulujen välisen yhteistyön kehittäminen ja kadettien välisen, koulutusta ja toimintaa koskevan tiedon ja kokemusten vaihdon mahdollistaminen, harjoituksen johtaja majuri Antti Vasara sanoo.

- Ruotsalaisten kadettien kanssa haetaan yhteisharjoitusta ja Ruotsin Maasotakoulu (Markstridsskolan) on meidän yhteistyökumppanimme kahdenvälisessä yhteistoiminnassa. Kvarnissa on ensiluokkainen ympäristö rakennetun ympäristön taistelun harjoittelemiseen, Maasotakoulun johtaja eversti Kari Pietiläinen sanoo.

Maakuljetus lähtee liikkeelle Suomesta kohti Ruotsia 6.3.2020. Paluukuljetukset kotivaruskuntiin Ruotsista Suomeen alkavat 14.3.2020.

Harjoitus on hyväksytty Puolustusministeriössä osaksi Puolustusvoimien vuoden 2020 koulutus- ja harjoitustoimintaa.

Voit seurata tähän harjoitukseen osallistumista ja muita harjoituksia sekä Maasotakoulun toimintaa sosiaalisessa mediassa Maasotakoulun tileillä:

Facebook: Maasotakoulu Army Academy, Twitter: @MaasotaK

aihetunnisteilla:

#maask #jalkaväkikoulu #FISE #jvk

´