Hyppää sisältöön

Kaartin jääkärirykmentin 1. Jääkärikomppania harjoittelee Espoossa 3.-4.11.2020

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 30.10.2020 10.42
Tiedote

Kaartin jääkärirykmentin 1. Jääkärikomppania harjoittelee Espoon keskuksessa 3.-4.11.2020. Harjoitusjoukko koostuu heinäkuussa 2020 palveluksensa aloittaneista varusmiehistä ja vapaaehtoista asepalvelusta suorittavista naisista sekä tammikuussa 2020 aloittaneista varusmiesjohtajista. Harjoitusjoukon koko on n. 45 henkilöä.

Harjoituksen tavoitteena on joukkojen suorituskyvyn kehittäminen rakennetulla alueella ja kaupunkijääkärijoukkueen taistelukoulutus. Harjoitusjoukot toimivat Espoon keskuksen alueella 3.-4.11.2020 päivittäin kello 8.00-20.00 välisenä aikana. Harjoituskohteessa käytetään harjoitusampumatarvikkeita, joista voi aiheutua melua. Kaikki harjoitteluampumatoiminta tapahtuu rakennusten sisäpuolella.

Harjoitusjoukot liikkuvat maastopuvuissa sekä taisteluvarustuksessa ja heidän varustukseensa kuuluu rynnäkkökivääri. Henkilökunta käyttää maastopuvun päällä keltaisia huomioliivejä.

Kaartin jääkärirykmentti kouluttaa joukkoja Uudenmaan puolustamiseen ja on alueen erityispiirteiden mukaisesti erikoistunut taisteluun rakennetulla alueella. Varusmiesten koulutussuunnitelmien mukaiset harjoitukset pyritään toteuttamaan vallitsevaan tilanteeseen sopeuttaen siten, että koulutusvaatimukset täyttyvät.

´