Hyppää sisältöön

Kaartin jääkärirykmentin 1. Jääkärikomppania harjoittelee Vantaalla 13.-14.10.2020

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 9.10.2020 15.03
Tiedote
Kuvituskuva, taistelijoita aseiden kanssa panssaroidun miehistönkuljetusvaunun vieressä.

Kaartin jääkärirykmentin 1. Jääkärikomppania harjoittelee Hakunilassa ja Myyrmäessä 13.-14.10.2020. Harjoitusjoukko koostuu heinäkuussa 2020 palveluksensa aloittaneista varusmiehistä ja vapaaehtoista asepalvelusta suorittavista naisista sekä tammikuussa 2020 aloittaneista varusmiesjohtajista. Harjoitusjoukon koko on n. 50 henkilöä.

Harjoituksen tavoitteena on joukkojen suorituskyvyn kehittäminen rakennetulla alueella. Harjoitusjoukot toimivat Vantaan Myyrmäessä ja Hakunilan alueilla 13.-14.10. päivittäin kello 8.00-20.00 välisenä aikana. Harjoituskohteissa käytetään harjoitusampumatarvikkeita, joista voi aiheutua melua.

Harjoitusjoukot siirtyvät kohteille panssaroiduilla miehistönkuljetusajonuvoilla sekä pakettiautoilla. Harjoitusjoukot liikkuvat maastopuvuissa ja heidän varustukseensa kuuluu rynnäkkökivääri. Henkilökunta käyttää maastopuvun päällä keltaisia huomioliivejä.

Kaartin jääkärirykmentti kouluttaa joukkoja Uudenmaan puolustamiseen ja on alueen erityispiirteiden mukaisesti erikoistunut taisteluun rakennetulla alueella. Varusmiesten koulutussuunnitelmien mukaiset harjoitukset pyritään toteuttamaan vallitsevaan tilanteeseen sopeuttaen siten, että koulutusvaatimukset täyttyvät.

´