Hyppää sisältöön

Kaartin jääkärirykmentin Valmiusyksikkö harjoittelee Helsingissä 6.-8.5.2024

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 3.5.2024 16.25
Tiedote
Kuvassa sotilaita kauppakeskuksen sisätiloissa partioimassa aseet käsissään maastokuvioiduissa vaatteissa taisteluvarustuksessa.

Valmiusyksikkö harjoittelee Helsingissä kolmella asuinalueella: Kalasatamassa, Alppilassa ja Pukinmäessä. Harjoituksessa käytetään harjoitusampumatarvikkeita.

Kaartin jääkärirykmentin Valmiusyksikkö, 2. Jääkärikomppania, harjoittelee rakennetun alueen taistelua Helsingissä 6.-8. toukokuuta 2024.  

Harjoitus alkaa maanantaina 6.5. kello 18 ja päättyy keskiviikkona 8.5. kello 12. Harjoittelua tapahtuu myös yöaikaan. Harjoituskohteita on kolme ja kaikki niistä sijaitsevat Helsingissä. 

Maanantaina 6.5. ja tiistaina 7.5. harjoitellaan Kauppakeskus Redissä Helsingin Kalasatamassa. Tiistaina 7.5. ja keskiviikkona 8.5. harjoitellaan Helsingissä Alppilan ja Pukinmäen asuinalueilla.

Harjoittelussa käytetään harjoitusampumatarvikkeita ja harjoituksista voi aiheutua melua lähiympäristöön. 

Harjoitusjoukot liikkuvat maastopuvuissa, taisteluvarustuksessa ja aseet mukana. Kouluttajilla on päällä keltaiset huomioliivit.

Joukot siirtyvät harjoituskohteisiin Puolustusvoimien ajoneuvoilla tai siviiliajoneuvoilla, myös panssaroiduilla miehistönkuljetusajoneuvoilla Paseilla.

Harjoituksen kokonaisvahvuus on yhteensä noin 150 henkilöä. 
 

´