Hyppää sisältöön

Kaartin jääkärirykmentistä kotiutui 236 varusmiestä

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 16.9.2020 16.47
Tiedote

Kaartin jääkärirykmentistä kotiutui tänään vaativissa miehistön tehtävissä palvelleita varusmiehiä. Kotiutuneiden joukossa oli sotilaspoliiseja, kuljettajia, lääkintämiehiä sekä erityistehtävissä palvelleita varusmiehiä, joiden palvelusaika on 255 vuorokautta. Yhteensä Kaartin jääkärirykmentistä kotiutui 236 varusmiestä, joista naisia oli 11.

Kotiutuneet varusmiehet kuvailivat tunnelmiaan helpottuneiksi, mutta samalla haikeiksi. Reserviin siirtyneillä nuorilla on ollut koronarajoitusten siivittämä palvelusaika, vaikka loppupalvelusta kohden joitain kevennyksiä tehtiin. Henkisesti raskaissa olosuhteissa poikkeusoloissa suoritettu varusmiespalvelus jää varmasti monen mieleen. Monet kommentoivat varuspalautusten yhteydessä, että hyvä yhteishenki on ollut yksi tärkeimmistä asioista palvelusmotivaatiolle.

Tänään kotiutumisessa historiallista on se, että naisia on nyt koulutettu reserviin 10 000.

Korpraali Kiira Sundström ja kaartinjääkäri Elina Tarus palvelivat molemmat Kaartin pataljoonaan kuuluvassa 2. Sotilaspoliisikomppaniassa. Molemmat ovat aikeissa hakea poliisikouluun ja kokevat, että varusmiespalveluksen suorittaminen sotilaspoliisitehtävissä on ollut hyödyllistä jatko-opintoja ajatellen.

-Palvelus oli rankempi, kuin mitä ensin ajattelin sen olevan, mutta haasteista selvittiin hyvän ryhmähengen ansiosta, Sundström kertoi.

- Parasta intissä on ehdottomasti ollut uudet ystävät, Tarus lisäsi.

Molemmat halusivat lähettää inttiin aikoville naisille terveisiä, että kannattaa ehdottomasti tulla suorittamaan varusmiespalvelus, jos aihe kiinnostaa.

- Asenne ratkaisee, Sundström ja Tarus totesivat lopuksi.

Monella kotiutuneella on nyt edessään opiskelu ja työelämä. Kaartin jääkärirykmentti toivottaa onnea ja menestystä reserviin sekä kiittää hyvin suoritetusta palveluksesta!

´