Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko
Maavoimat

Kaartin jääkärirykmentistä kotiutui tänään 200 varusmiestä

Kaartin jääkärirykmentti 18.3.2020 18.14
Uutinen
Varusmiehiä maastopuivuissa paraatikatselmuksessa. Kuvattu takaapäin, Suomen lippu taustalla.

Kaartin jääkärirykmentistä kotiutui tänään 200 heinäkuussa 2019 palveluksensa aloittanutta varusmiestä. Reserviin siirtyneet palvelivat 255 vuorokautta erityisosaamista vaativissa miehistön tehtävissä. Kotiutuneiden joukossa oli sotilaspoliiseja, kuljettajia, lääkintämiehiä sekä erityistehtävissä palvelleita varusmiehiä.

Varusmiehet kotiutuivat poikkeuksellisissa olosuhteissa, mutta hyvillä mielin. Kaartin jääkärirykmentin komentaja, eversti Petteri Tervonen korosti kotiutujille pitämässä puheessaan kotiuttamishetken poikkeuksellisuutta.

– Tästä jää historiallinen muistijälki kaikille. Kaikessa toiminnassa tulee nyt laittaa yhteinen etu ja riskiryhmät etusijalle. Tässäkin toteutuu opittu periaate; "Kaveria ei jätetä", eversti Tervonen muistutti.

Varusmiehet ja reserviläiset mainitsevat usein parhaana kokemuksenaan palvelustoverit ja yhteishengen, niin myös sotilaspolisin miehistötehtävistä kotiutunut korpraali Anton Rahkola.

– Tosi hyvältä tuntuu! Kivaa täällä on ollut, mutta onhan se mukava päästä reserviin. Täällä on tullut hyviä ystäviä ja yhteishenki on ollut loistava. Joukkuehenki on kasvanut tosi isoksi ja ollaan saatu hienoja kokemuksia yhdessä. Parasta on ollut se, että saa jakaa arvokkaat muistot kavereiden kanssa. Muistot paranee varmasti vielä ajan kanssa, Rahkola miettii.

Varusmiespalvelus on monella tavalla opettavaista aikaa.

– Tämä on opettanut itsestä ja muista tosi paljon. Olen oppinut tuntemaan omia rajoja ja tiedän paremmin omat vahvuuteni ja heikkouteni. Olen oppinut millainen mä olen ja miten mä käyttäydyn eri tilanteissa, Rahkola pohtii.

Tänään kotiutuneiden joukossa Rahkola kertoo olevan hyvät tunnelmat, vaikka koronavirus aiheuttaakin epätietoisuutta ja hämmennystä.

– Luottavaisin fiiliksin lähdetään kuitenkin reserviin! Kertausharjoituksia odotan innolla ja edessä on varmasti hienoja kokemuksia. Meidän joukkueesta oli tosi moni kiinnostunut sotilaspoliisikillan toiminnasta, joten päästään taas toimimaan yhdessä. Mutta ei nyt kuitenkaan ihan heti – ensin huilataan ja otetaan vähän omaa aikaa... Kesätyöt maalarina alkaa heti, kun säät sen sallivat, reservin korpraali Rahkola toteaa.

Kaartin jääkärirykmentti kiittää kotiutuneita hyvin suoritetusta palveluksesta ja toivottaa menestystä reserviin!