Hyppää sisältöön

Kaartin jääkärirykmentti harjoittelee Helsingissä ja Vantaalla

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 12.5.2020 15.15
Tiedote

Kaartin jääkärirykmentin sotilaspoliisit harjoittelevat 18.-21.5.2020 Helsingissä ja Vantaalla. Harjoituksen tavoitteena on antaa sotilaspoliisijoukkueille perusteet toimia yksikölle ominaisissa suojaus- ja vastatoimitehtävissä.

Harjoitusjoukot toimivat Helsingin Kallahden ja Vantaan Hakunilan alueilla päivittäin kello 9.00 - 22.00 välisenä aikana. Kallahdessa on lisäksi harjoitustoimintaa 20.-21.5. välisenä yönä. Harjoituskohteissa käytetään harjoitusampumatarvikkeita, joista voi aiheutua melua. Harjoitusjoukot siirtyvät kohteille pakettiautoilla. Harjoitusjoukot liikkuvat maastopuvuissa ja heidän varustukseensa kuuluu rynnäkkökivääri. Henkilökunta käyttää maastopuvun päällä keltaisia huomioliivejä.

Kaartin jääkärirykmentti kouluttaa joukkoja Uudenmaan puolustamiseen ja on alueen erityispiirteiden mukaisesti erikoistunut taisteluun rakennetulla alueella.

Varusmiesten koulutussuunnitelmien mukaiset harjoitukset pyritään toteuttamaan vallitsevaan tilanteeseen sopeuttaen siten, että koulutusvaatimukset täyttyvät.

Katso tarkat harjoitusajat meluilmoituksesta.