Hyppää sisältöön

Kaartin jääkärirykmentti harjoittelee Uudellamaalla

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 24.4.2020 8.48
Tiedote

Kaartin jääkärirykmentin Uudenmaan jääkäripataljoona harjoittelee Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Porvoossa ja Tuusulassa 27.4.-1.5.2020. Harjoituksen tavoitteena on joukkojen suorituskyvyn kehittäminen rakennetulla alueella.

Harjoitusjoukot toimivat Helsingissä Vuosaaren ja Roihuvuoren alueilla, Espoossa Espoon keskuksen alueella, Vantaalla Vantaankosken alueella, Porvoossa Haikkoon ja Epoon alueilla sekä Tuusulassa Tuusulan taistelukoulun, Hyrylän Korpikylän ja Pirunkorven alueilla. Espoon, Vantaan ja Porvoon harjoituskohteissa käytetään harjoitusampumatarvikkeita, joista voi aiheutua melua lähiympäristöön. Tarkemmat ajankohdat on ilmoitettu melutiedotteessa.

Harjoitusjoukot siirtyvät kohteille pääosin pakettiautoilla, kuorma-autoilla ja panssaroiduilla miehistönkuljetusajoneuvoilla (Pasi). Harjoitusjoukot liikkuvat maastopuvuissa ja heidän varustukseensa kuuluu rynnäkkökivääri. Henkilökunta käyttää maastopuvun päällä keltaisia huomioliivejä.

Kaartin jääkärirykmentti kouluttaa joukkoja Uudenmaan puolustamiseen ja on alueen erityispiirteiden mukaisesti erikoistunut taisteluun rakennetulla alueella. Varusmiesten koulutussuunnitelmien mukaiset harjoitukset pyritään toteuttamaan vallitsevaan tilanteeseen sopeuttaen siten, että koulutusvaatimukset täyttyvät.

´