Hyppää sisältöön

Kainuun prikaatista kotiutuu varusmiehiä

Kainuun prikaati
Julkaisuajankohta 16.6.2021 13.28
Tiedote

Kainuun prikaatista kotiutuu 1410 varusmiestä torstaina 17. kesäkuuta.

Kotiutuvista 347 vuorokautta palvelleiden osuus on 724 varusmiestä ja 165 vuorokautta palvelleiden osuus 686. Vapaaehtoisen asepalveluksen suorittaneita naisia kotiutuu 94.

Kotiutusjärjestelyt on toteutettu Covid-19 (korona) -pandemiatilanteesta johtuen porrastetusti. Poikkeavilla järjestelyillä pyritään toteuttamaan kotiuttaminen turvallisesti ja joustavasti varuskunnalliset erityispiirteet huomioiden.

Vuoden toisessa saapumiserässä 5. heinäkuuta aloittaa palveluksensa Kajaanissa noin 1600 alokasta, joista naisia on noin 150. Alokkaat saapuvat palvelukseen pääasiassa Pohjanmaalta 29 %, Pohjois-Savosta 20 %, Keski-Suomesta 18 %, Pohjois-Pohjanmaalta 13 %, Pohjois-Karjalasta 12 % ja Kainuusta 7 %.

Uusien alokkaiden läheistenpäivää ei poikkeuksellisesti koronatilanteesta johtuen toteuteta. Myös vala- ja vakuutustilaisuudet on suunniteltu pidettäväksi suljettuina tilaisuuksina osastoittain ilman kotiväkeä ja vieraita varuskunnassa. Puolustusvoimissa koronavarotoimenpiteet ovat edelleen voimassa.

Varusmiesten koronarokotukset toteutetaan heinäkuussa sekä alokkaiden että tammikuussa palveluksensa aloittaneiden varusmiesten osalta. Koronarokotus on vapaaehtoinen.
 

´