Hyppää sisältöön

Kaksi Porin prikaatin ajoneuvoa liikenneonnettomuudessa Paraisilla

Porin prikaati
Julkaisuajankohta 30.3.2020 10.07
Tiedote

Kaksi SISU XA-180 -kuljetuspanssariajoneuvoa ajautui tieltä ulos Paraisilla 30.3.2020 noin kello 6.55. Kolme loukkaantui. Onnettomuuspaikka on Saaristotien ja Sementtitien risteyksessä noin kilometri keskustasta Gyltön suuntaan.

Kyseessä oli European Challenge 20 -harjoituksen korvaavaan harjoitukseen osallistuva EUBG-osasto, jonka siirtymämarssilla sattui kuljetuspanssariajoneuvojen ulosajo.

Ensimmäinen ojaan ajanut panssariajoneuvo väisti marssiosastossa edessään jarrutuksen tehnyttä ja päätyi tien sivuun hallitusti, mutta sen perässä ollut osui ojaan väistäessään tierakenteisiin ja päätyi kyljelleen. Kaikki loukkaantuneet olivat kyljelleen päätyneessä ajoneuvossa, joka sai tapahtumassa merkittäviä vaurioita. Kuljetuspanssariajoneuvoissa oli yhteensä 22 EUBG-osastoon kuuluvaa henkilöä.

Kaikki ulosajossa loukkaantuneet on toimitettu ambulanssilla jatkohoitoon Turun yliopistolliseen keskussairaalaan. Heidän läheisensä on tavoitettu.

Kuljetuspanssariajoneuvojen siirtotoimet ovat käynnissä ja Poliisi selvittää tapahtunutta yhteistyössä Porin prikaatin kanssa.

Jatkotiedote (päivitetty 31.3.2020 klo 13:10)

Kaikki onnettomuudessa loukkaantuneet ovat päässeet sairaalasta ja he ovat palanneet osaksi harjoitusjoukkoa.

Toinen ojaan ajanut kuljetuspanssariajoneuvo pysyi toimintakuntoisena ja sillä pystyttiin jatkamaan harjoitustoimintaa normaalisti. Kyljelleen kaatunut ajoneuvo evakuoitiin lavetilla Porin prikaatiin Säkylään ja sen vaurioita tutkitaan.

´