Hyppää sisältöön

Kanta-Häme 21 -paikallispuolustusharjoitus kehittää paikallisjoukkojen suorituskykyä

Panssariprikaati
Julkaisuajankohta 26.8.2021 15.50
Tiedote

Panssariprikaatin johtama Kanta-Häme 21 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään Panssariprikaatin toiminta-alueella viikolla 36. Harjoitusjoukot näkyvät mm Hattulan Ilveskallion ja Hämeenlinnan alueella sekä Keski-Suomessa.

Panssariprikaatin johtaman Kanta-Häme 21 -paikallispuolustusharjoituksen pääpaino on Kanta-Hämeen alueella. Harjoitukseen liittyviä toimintoja toteutetaan 4. - 10.9.2021 myös Pirkanmaalla, Päijät-Hämeessä ja Keski-Suomessa.

Harjoitukseen osallistuu henkilökuntaa ja varusmiehiä Panssariprikaatista sekä reserviläisiä Panssariprikaatin toiminta-alueelta. Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 600 henkilöä ja kymmeniä ajoneuvoja. Harjoituksessa ei käytetä panssaroituja ajoneuvoja eikä siihen liity lentotoimintaa. Harjoituksen johtaa Panssariprikaatin apulaiskomentaja eversti Oula Asteljoki.

Kanta-Häme 21 -harjoituksen tavoitteena on tehostaa ja kehittää henkilökunnan, reserviläisten sekä varusmiesten osaamista omassa poikkeusolojen tehtävässä sekä reserviläisten osaamista erityisesti paikallispuolustuksen tehtävissä. Yhtenä keskeisenä teemana harjoituksessa on paikallispuolustuksen valmius ja kyky taistelutehtäviin. Viranomaisyhteistyön osalta harjoituksessa korostuu yhteisen tilannekuvan muodostaminen, mm Hämeen poliisilaitos ja Kanta-Hämeen pelastuslaitos osallistuvat Kanta-Häme 21-harjoituksen case-harjoituksiin.

Kanta-Häme 21 on yksi kuudesta Maavoimien paikallispuolustusharjoituksesta eri puolilla Suomea. Kanta-Häme 21 -harjoitusta voi sosiaalisessa mediassa seurata aihetunnisteella #kantahäme21 #pspr #paikallispuolustus #paikallisturvallisuus #paikallispuolustajat.

Harjoitukset ja ammunnat Joukko-osasto Parolannummi, Hattula
´