Hyppää sisältöön

KEIHÄS 21 -taisteluharjoitus kehittää aselajien yhteistoimintaa

Kaakkois-Suomen rajavartiostoKarjalan lennostoKarjalan prikaatiMaasotakouluPanssariprikaatiPohjois-Karjalan rajavartiostoPorin prikaatiUtin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 24.11.2021 10.06
Tiedote
Sotilas seisoo panssarivaunun päällä ja kiikaroi kohti kameraa, taustalla metsää.

Maavoimien alueellinen taisteluharjoitus KEIHÄS 21 järjestetään Kouvola-Luumäki-Savitaipale-Mäntyharju-Lappeenranta -alueella 26.11.-3.12.2021 välisenä aikana. Harjoituksen johtaa Karjalan prikaatin komentaja, prikaatikenraali Jukka Jokinen. Harjoituksen johtajan apulaisena toimii majuri Timo Martikainen.

KEIHÄS 21 -harjoituksessa teemana on joukkojen taistelu osana armeijakuntaa. Harjoitus kehittää johtajien tilanteenmukaista nopeaa päätöksenteko- ja johtamiskykyä, esikuntien ja johtoportaiden kykyä yhteistoimintaan sekä joukkojen taktista ja taisteluteknistä suorituskykyä sekä kykyä aselajien yhteistoimintaan.

Harjoitukseen osallistuu joukkoja Karjalan prikaatista, Maasotakoulusta, Porin prikaatista, Panssariprikaatista, Utin jääkärirykmentistä, Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksesta, Karjalan lennostosta, Pohjois-Karjalan ja Kaakkois-Suomen rajavartiostosta. Harjoitukseen osallistuu palkatun henkilökunnan lisäksi varusmiehiä ja reserviläisiä, yhteensä noin 3000 henkilöä. Harjoituksessa käytetään harjoitusampumatarvikkeita, jotka aiheuttavat melua erityisesti Pahkajärven harjoitusalueella ja sen läheisyydessä.

Toiminnan painopiste harjoituksessa on Pahkajärven ja Selänpään välisellä alueella. Harjoitusjoukoilla on myös näkyvää harjoitustoimintaa Kouvolan alueella, kuten Keltin sillalla. KEIHÄS 21 -harjoitukseen sisältyy lentotoimintaa kaikkina vuorokauden aikoina.

Seuraa harjoitusta sosiaalisen median kanavillamme: 
#KEIHÄS21
Facebook.com/Karjalan prikaati 
Twitter.com @KarjalanPR 
Instagram.com @maavoimat 

Lisätietoja harjoituksesta antavat:
Harjoituksen tiedottaja Jaana Kuusisto, p. 0299 432 784
Harjoituksen johtajan apulainen, majuri Timo Martikainen, p. 0299 800 (vaihde)


Harjoitusjoukkojen keskitysmarssit toiminta-alueelle toteutetaan pääosin 29.11.2021 seuraavia reittejä käyttäen:

  • Joensuu-Varkaus-Mikkeli-Tuohikotti
  • Säkylä-Lahti-Mäntyharju
  • Riihimäki-Lahti-Kouvola-Tuohikotti- Vekaranjärvi
  • Parolannummi-Lahti-Heinola-Kuortti-Mäntyharju
  • Parolannummi-Tuulos-Hämeenkoski-Hälvälä-Lahti-Heinola-Kuortti-Mäntyharju

Harjoitusjoukot palaavat kotivaruskuntiinsa pääosin 3.12.2021, samoja reittejä käyttäen.

Erityisjärjestelyitä KEIHÄS 21 -taisteluharjoituksessa COVID-19-viruksen leviämisen ehkäisemiseksi 

Puolustusvoimille on tärkeää harjoitella ja pitää yllä valmiutta kaikissa tilanteissa. Varusmiesten, reserviläisten ja henkilökunnan turvallisen harjoittelun takaamiseksi KEIHÄS 21 -taisteluharjoituksen suunnittelussa ja toimeenpanossa huomioidaan voimassa olevat rajoitukset ja toimenpiteet koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.
 

Etelä-Karjala Etelä-Savo Etelä-Savon aluetoimisto Harjoitukset ja ammunnat Kaakkois-Suomen aluetoimisto Kymenlaakso Vekaranjärvi, Kouvola
´