Hyppää sisältöön

Keski-Suomi 20 -harjoituksessa korostuu paikallinen viranomaisyhteistyö

Panssariprikaati
Julkaisuajankohta 24.2.2020 12.56
Tiedote

Panssariprikaatin johtama Keski-Suomi 20 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään 2. - 6.3.2020 Panssariprikaatin toiminta-alueella Keski-Suomen maakunnassa. Harjoitusjoukot näkyvät erityisesti Jyväskylän seudulla mm Tikkakoskella, Tourulassa, Keuruulla ja Laukaan Lievestuoreella.

Harjoitukseen osallistuu henkilökuntaa ja varusmiehiä Panssariprikaatista ja Porin Prikaatista sekä reserviläisiä Panssariprikaatin toiminta-alueelta. Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 700 henkilöä. 

Keski-Suomi 20 -harjoituksen tavoitteena on tehostaa ja kehittää henkilökunnan, reserviläisten sekä varusmiesten osaamista omissa sodanajan tehtävissään sekä reserviläisten osaamista paikallispuolustuksen tehtävissä.  Yhtenä keskeisenä teemana harjoituksessa on viranomaisyhteistyö mm poliisin ja pelastuslaitoksen kanssa. Puolustusvoimien joukot harjoittelevat yhteistoimintaa pelastuslaitoksen ja poliisin kanssa Keski-Suomen alueella. Harjoituksen johtaa Panssariprikaatin apulaiskomentaja eversti Kari Kaakinen.

Panssariprikaati järjestää osana Keski-Suomi 20-harjoitusta Keski-Suomen alueen kunnille sekä alueen viranomaisille ja muille toimijoille Viranomaispäivän. Tilaisuudessa käsitellään viranomaisyhteistyötä sekä kuntien valmiuteen ja varautumiseen liittyviä asioita. 

Keski-Suomi 20 on yksi Maavoimien viidestä paikallispuolustusharjoituksesta - harjoitukset järjestetään samanaikaisesti eri puolilla Suomea. Keski-Suomi 20 -harjoitusta voi sosiaalisessa mediassa seurata aihetunnisteella #keskisuomi20 #pspr #paikallispuolustus.


 

´