Hyppää sisältöön

Kolme urheilijaa Kaartin jääkärirykmentistä Tokion olympialaisiin

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 20.7.2021 16.31
Tiedote
Olympialaisiin lähtevät liikunta-aliupseerit

Puolustusvoimien urheilukoulun liikunta-aliupseerit kersantit Eetu Kallioinen, Elias Kuosmanen ja Arvi Savolainen edustavat kaikki kolme Suomea Tokion olympialaisissa. Kallioinen kilpailee skeet-ammunnassa ja Kuosmanen sekä Savolainen painissa.

- Pystyn harjoittelemaan niin ammattimaisesti kuin se vain Suomessa on mahdollista, toteaa ensimmäisiin olympialaisiinsa matkaava skeet-ampuja Eetu Kallioinen, joka toimii toista vuotta Urheilukoulun liikunta-aliupseerina.
- En olisi tässä pisteessä, jos en olisi liikunta-aliupseeri, hän painottaa. 

Puolustusvoimien urheilukoulussa työskentelevät liikunta-aliupseerit ovat huippu-urheilijoita, joilla on mahdollisuus harjoitella jopa 70 prosenttia työajastaan.

- Syksyllä, kun ampumakausi on ohi, painotus on enemmän var usmiesten koulutuksessa ja urheiluvalmennuksessa, 23-vuotias Kallioinen kertoo työstään.

Urheilukoulussa vuonna 2020 varusmiespalveluksensa suorittanut 97 kilon sarjassa painiva Arvi Savolainen kertoo myös, että urheilijoilla on todella positiivisia kokemuksia liikunta-aliupseerin tehtävästä.

- Työ on hyvää vastapainoa harjoittelulle, 23-vuotias lahtelainen kertoo.
Savolainen kertoo lähtevänsä Japaniin luottavaisin mielin.
- Keskityn ensimmäisen ottelun voittamiseen. Sitten voi alkaa miettiä seuraavan ottelua.

Hän antaa vinkin painiotteluiden seuraamiseen:
- Tasaisessa ottelussa kannattaa seurata sitä, kumpi urheilijoista vaikuttaa olevan aktiivisempi.

Näyttäviä heittoja ei nähdä matseissa, joissa molemmat kamppailijat ovat huipputaitavia.
97 kilon sarjasta 130 kilon sarjaan äskettäin vaihtanut painija Elias Kuosmanen tietää, ettei ei ole sarjan vaihdon johdosta ennakkosuosikki. Tavoitteisiin se ei kuitenkaan vaikuta.

- Tavoite on voittaa, ei siellä yhtään ottelua halua hävitä, sanoo Kuosmanen. 
- Neljä ottelua pitää voittaa, ja yhtään ei saa hävitä saadakseen olympiakultaa.

Kaikki kolme urheilijaa kertovat luottavansa Suomen olympiajoukkueen johtoon ja lääkintähenkilöstöön, että kaikki tehdään sen eteen, että urheilijat voivat keskittyä suorituksiinsa ja koronaa ei tarvitse pelätä. Kallioinen kertoo, että joukkue on rokotettu kahteen kertaan.

- Missään vaiheessa en ole miettinyt, etten ottaisi rokotetta.
- Jos olympiajoukkueen lääkäri sanoo, että voimme lähteä Tokioon, luotan siihen, kertoo Kuosmanen tunnelmiaan kisamatkan alla.

Puolustusvoimien urheilukoulussa työskentelee yhdeksän liikunta-aliupseeria. Virkaan nimitetään määräajaksi, enintään kolmeksi vuodeksi kerrallaan ja kokonaispalvelusaika voi olla enintään 15 vuotta. Tehtävä mahdollistaa urheilijoille harjoittelun huipputasolla, ja samaan aikaan he kouluttavat varusmiehiä ja osallistuvat varusmiespalvelusta suorittavien urheilijoiden valmennukseen.

Eetu Kallioinen kilpailee 24.7. alkaen
Elias Kuosmanen kilpailee 1.-2.8. (sarja: 130 kiloa)
Arvi Savolainen kilpailee 2.-3.8. (sarja: 97 kiloa)

Yhteydenotot:
tiedottaja Lotta Laaksonen
p. 0299 421 233, [email protected]

´