Hyppää sisältöön

Koronatilanne Jääkäriprikaatissa

Jääkäriprikaati
Julkaisuajankohta 7.1.2022 9.01

Jääkäriprikaatissa on kuluvan viikon aikana todettu 21 koronatartuntaa varusmiehillä Sodankylässä ja Rovaniemellä.

Jääkäriprikaati on varautunut hyvin tartuntojen määrän kasvuun. Erityinen huomio on kiinnitetty 1/22 saapumiserän alokkaiden palveluksen aloittamisjärjestelyihin. Alokkaiden palvelus on käynnistynyt lähes normaalisti pandemiasta huolimatta. Tarvetta suunnitellusta poikkeaville koronatoimenpiteille ei toistaiseksi ole.

Käytössä olevilla koronarajoitustoimilla minimoidaan mahdolliset korona-altistumiset, rajoitetaan taudin leviäminen ja turvataan omat toimintaedellytykset. Jääkäriprikaati ylläpitää valmiuden kaikissa tilanteissa. 

Tilanne 11.1.2022

Jääkäriprikaatissa on 81 varusmiehellä koronavirustartunta.

Koulutusta jatketaan sopeutetusti myös pienryhmissä eristys- ja karanteenitiloissa. Pyrimme luomaan resurssiemme puitteissa varusmiehille mahdollisimman hyvät olosuhteet eristys- ja karanteeniajaksi. 

Rajoitustoimenpiteitä taudin leviämisen ehkäisemiseksi ja omien toimintaedellytysten turvaamiseksi lisätään suunnitellusti tilanteen muuttuessa.

Tilanne 18.1.2022

Jääkäriprikaatissa on 209 varusmiehellä koronavirustartunta.

Jääkäriprikaatissa on käytössä tiukat koronarajoitukset. Yleisellä tasolla rajoitamme fyysiset kohtaamiset minimiin, pidämme turvaetäisyydet, huolehdimme käsihygieniasta ja käytämme kasvomaskia sisätiloissa. Asevelvollisten maksimikoulutuskokoonpano on tällä hetkellä joukkue. Pääosa koulutuksesta annetaan ryhmä/tupa kokoonpanossa. Osa vanhemman saapumiserän asevelvollisista on telttamajoituksessa, jotta saadaan sisätilaa erityksen tai karanteenin omaisissa olosuhteissa oleville.


Tälle sivulle on koottu yleistietoa koronaviruksen vaikutuksesta Puolustusvoimiin ja varusmiespalvelukseen: COVID-19 ja Puolustusvoimat - Puolustusvoimat Puolustusvoimat 
Sivun materiaalia täydennetään tilanteen edetessä.

Koronavirustilanne - Puolustusvoimat Puolustusvoimat