Hyppää sisältöön

Koronatilanne Kainuun prikaatissa

Kainuun prikaati
Julkaisuajankohta 25.7.2021 11.36
Tiedote

Tiedotteessa on Kainuun prikaatin koronatilannetietoa viikolta 30 alkaen.

Kahdella Kainuun prikaatin varusmiehellä on todettu koronavirustartunta lauantaina 24.7. Altistumisketjut on kartoitettu ja altistuneita on yhteensä 125. Kaikki sairastuneet ja altistuneet ovat tällä hetkellä varuskunnassa. Sairastuneet saavat hoitoa varuskunnan terveysasemalla muista erillään. Varotoimenpiteenä altistuneet henkilöt on asetettu erilleen muista ja heidän vointiaan tarkkaillaan.

Päivitys tilanteeseen 27.7.2021:

Kainuun prikaatin varusmiehillä on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa maanantaina 26.7. Tartunnat liittyvät sunnuntaina todettujen tartuntojen altistumisketjuihin. Yhteensä Kainuun prikaatissa on kuusi sairastunutta. 

Kainuun prikaatin varusmiehillä on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa tiistaina 27.7. Yhteensä Kainuun prikaatissa on 10 sairastunutta. 

Päivitys tilanteeseen 28.7.2021: 

Kainuun prikaatin varusmiehillä on todettu yhdeksän uutta koronavirustartuntaa keskiviikkona 28.7. Tartunnat liittyvät aiemmin todettujen tartuntojen altistumisketjuihin. Koronavirustartuntojen kokonaismäärä varuskunnassa on 19.

Päivitys tilanteeseen 29.7.2021:

Kainuun prikaatin varusmiehillä on todettu seitsemän uutta koronavirustartuntaa torstaina 29.7. Yksi tartunnoista on uudesta, VMP-jaksolla tapahtuneesta altistumisesta ja muut kuusi tartuntaa liittyvät aiemmin todettujen tartuntojen altistumisketjuihin. Koronavirustartuntojen kokonaismäärä varuskunnassa on 26. Kaikki varuskunnassa olevat tartunnan saaneet henkilöt ovat hoidossa Hoikankankaan terveysasemalla. 

Päivitys tilanteeseen 30.7.2021:

Kainuun prikaatin yhdellä varusmiehellä on todettu koronavirustartunta perjantaina 30.7. Tartunta liittyy aiemmin todettujen tartuntojen altistumisketjuihin. Koronavirustartuntojen kokonaismäärä varuskunnassa on 27. Kaikki varuskunnassa olevat tartunnan saaneet henkilöt ovat Hoikankankaan terveysaseman hoidossa. 

Päivitys tilanteeseen 31.7.2021:

Kainuun prikaatin neljällä varusmiehellä on todettu koronavirustartunta lauantaina 31.7. Tartunnat liittyvät aiemmin todettujen tartuntojen altistumisketjuihin. Koronavirustartuntojen kokonaismäärä varuskunnassa on 31. Kaikki varuskunnassa olevat tartunnan saaneet henkilöt ovat Hoikankankaan terveysaseman hoidossa.

Päivitys tilanteeseen 2.8.2021

Kainuun prikaatin koronavirustartuntatilanteessa ei ole muutoksia lauantain jälkeen, todettuja tartuntoja on varuskunnassa 31. Testejä otetaan varuskunnan terveysasemalla kuitenkin aktiivisesti maanantaina.

Päivitys tilanteeseen 3.8.2021

Kainuun prikaatissa maanantaina 2.8. otetuissa näytteissä ei todettu positiivisia tuloksia. Tilanne tartuntojen ja altistuneiden osalta on ennallaan.

Päivitys tilanteeseen 4.8.2021

Kainuun prikaatissa tiistaina 3.8. otetuissa näytteissä todettiin yksi positiivinen tartunta. Yhteensä tartuntoja on 32. Keskiviikkona kaikki 79 testattua varusmiestä antoivat negatiivisen näytteen. Testatuissa on mukana sekä aiemmin altistuneiden uusintatestejä että terveysasemalle ylähengitystieoireiden perusteella hakeutuneiden varusmiesten testejä.

Päivitys tilanteeseen 5.8.2021

Kaikki Kainuun prikaatissa torstaina 5.8.2021 otettujen koronatestien tulokset ovat olleet negatiivisia. Lukuisia muista erilleen asetettuja altistuneita varusmiehiä vapautuu viikonlopun aikana.