Hyppää sisältöön

Koronavirustartuntoja Maasotakoulussa Lappeenrannassa

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 26.2.2021 9.29
Tiedote

Maasotakoulussa on todettu Lappeenrannassa 5 opiskelijalla korona- eli COVID19-tartunta. Sairastuneet ovat tartuntatautilääkärin määräämässä karanteenissa. Ensimmäisen opiskelijan positiivinen testitulos saatiin perjantaina 19.2.2021, jonka jälkeen hänen kanssaan tekemisissä olleet käskettiin välittömästi etäopintoihin tai etätöihin. Seuraavat koronavirustartunnan saaneet saivat positiivisen koronavirustuloksen torstai-iltaan 25.2.2021 mennessä.

Sairastuneiden kanssa tekemisissä olleet ovat käyneet koronatestissä tai heitä on kehotettu menemään testiin. He jatkavat opintojaan etäopiskeluna varotoimenpiteenä. Tekemisissä olleet opettajat jatkavat niinikään etätöissä erillään muista. Koronatestien tuloksia on saatu pääosalta tekemisissä olleista perjantaihin 26.2.2021 aamuun mennessä. Tilannetta on selvitetty yhteistoiminnassa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten kanssa. 

Maasotakoulu on ryhtynyt tilanteenmukaisiin varotoimenpiteisiin. Opiskelijoita ja henkilöstöä on kehotettu tarkkailemaan vointiaan sekä hakeutumaan matalalla kynnyksellä koronatestiin. Henkilöstöä on tiedotettu asiasta ja muistutettu koronaohjeista sekä varotoimista, joista keskeisimpiä ovat

  • etätyö ja -opiskelu (tehtävien niin salliessa),
  • joukkojen osastointi, joissa osastot eivät kohtaa toisiaan,
  • tehostettu yhteistilojen siivoaminen ja desinfiointi,
  • tehostettu käsi- ja yskimishygienia,
  • maskien käyttö,
  • vähintään kahden metrin turvaetäisyys,

ynnä muut varotoimet koronaviruksen jarruttamiseksi.

Maasotakoulu seuraa tilannetta.

Joukko-osasto Lappeenranta
´