Hyppää sisältöön

Kotiutuvat urheilijat ennätystyytyväisiä palvelusaikaansa - Urheilukoulusta kotiutui tänään 58 varusmiestä

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 25.3.2021 16.36
Tiedote
Varusmiehiä kotiutusjuhlassa

Urheilukoulusta kotiutui tänään yhteensä 58 varusmiestä. Kotiutuvat ovat III/20 erän 347 vuorokautta ja IV/20 erän 165 vuorokautta palvelleita varusmiehiä. Kotiutuneiden loppukyselyssä urheilijat olivat antaneet palvelusajalleen kokonaisuudessaan kouluarvosanaksi 8,4, joka on ennätystulos pitkään aikaan.

Kotiutuvilla urheilijoilla on takanaan koronarajoitusten siivittämä palvelusaika, joka on vaikuttanut palvelusrytmiin sekä urheilijoiden valmennukseen. Kotiutuvat urheilijat antoivat loppukyselyssä hyvät arviot palvelusajalleen ja moni totesi, että korona-aikana harjoittelumahdollisuudet ovat olleet paremmat Urheilukoulun ansiosta. 

Kaartin jääkärirykmentin komentaja, eversti Petteri Tervonen kiitti puheessaan Urheilukoulun tukijoita sekä myös kotiutuvien varusmiesten läheisiä.

-Niin fyysinen, kuin henkinen kestävyys on ollut palveluksen aikana kovilla. Olette taatusti tarvinneet vanhempien ja muiden läheisten tukea, ymmärrystä ja huolenpitoa. Muistakaa kiittää heitä siitä, Tervonen totesi. 

Urheilukoulun johtaja everstiluutnantti Riku Hartikainen korosti Urheilukoulun tärkeyttä Puolustusvoimissa ja sen hyötyä urheilijoiden elämään.

-Viime sotiemme aikana silloiset huippu-urheilijamme olivat kysyttyjä taistelijoita kaikkein vaativimmissa paikoissa. Urheilijalta vaaditut ominaisuudet ovat pitkälti samat, joita myös sotilaalta vaaditaan. Fyysisten omaisuuksien lisäksi korostuvat myös muut toimintakyvyn osa-alueet: psyykkinen, sosiaalinen ja eettinen. Huipulle tähtäävä valmentautuminen kasvattaa sillä tavalla henkisiä ominaisuuksia ja paineensietokykyä, että vastaavaa on hankala simuloida missään muualla näin rauhan aikana. Urheilussa opitut sosiaaliset taidot auttavat sopeutumaan myös tiiviiseen sotilasyhteisöön.
 


Myös reserviupseerikurssin 257 priimus vänrikki Isak Skog kehui puheessaan Urheilukoulua ja sen hyötyä urheilijana kehittymiseen.

-Koen, että olen kehittynyt urheilijana myös varusmiespalveluksen aikana. Kiitos siitä kuuluu Urheilukoululle. 

Kaartin jääkärirykmentti ja Urheilukoulun henkilökunta onnittelee kotiutuvia hyvin suoritetusta palvelusajasta ja toivottaa menestystä reserviin! 

Kotiuttamisjuhlassa palkittuja varusmiehiä:
Saapumiserän III/20 jääkärilinjan paras urheilija sekä paras sotilas: vänrikki Mikko Räsänen, lentopallo
Saapumiserän IV/20 paras urheilija: kaartinjääkäri Karl Kirmes, telinevoimistelu
Saapumiserän IV/20 paras sotilas: korpraali Martti Haukioja, jalkapallo
Aliupseerikurssin priimus: alikersantti Björn Kulovuori, karate
Reserviupseerikurssin 257 priimus: vänrikki Isak Skog, jääpallo. Reserviupseerikurssin priimukselle luovutetaan upseerinmiekka, jonka on vuonna 2021 lahjoittanut Patria Oyj.