Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko
Maavoimat

Kuljetukset koordinoidaan ensimmäistä kertaa valtakunnallisesti

Maavoimat 27.11.2019 15.29
Uutinen

Puolustusvoimien pääsotaharjoitus Kaakko19- harjoitus näkyy ja kuuluu liikenteessä, sillä harjoitukseen osallistuu noin 2200 ajoneuvoa.

Jotta jokaisella harjoitukseen osallistuvalla joukolla olisi tarvittavaa kalustoa suunnitellun koulutuksen toteuttamiseen, on ajoneuvojen käyttöä koordinoitu valtakunnallisesti Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunnan ohjaamana. Käytännön järjestelyvastuut on käsketty alueellisille logistiikkarykmenteille.

- Tämä valtakunnallinen koordinointi toteutetaan nyt ensimmäistä kertaa. Aloitimme suunnittelun jo vuosi sitten ja kuluneen vuoden aikana olemme tarkentaneet suunnitelmia hyvässä yhteistyössä joukko-osastojen vastuuhenkilöiden kanssa, toteaa yliluutnantti Jani Viik 1.Logistiikkarykmentin esikunnasta.

- Olemme käyttäneet työssämme apuna joukko-osastojen ilmoituksia ajoneuvo- ja kuljetustukitarpeista ja laatineet näiden perusteella valtakunnallisen jakopäätöksen, jonka tarkoituksena on kaluston tasaaminen harjoitusjoukkojen kesken ja tarvittaessa kohdentaa osallistumattomien joukkojen ajoneuvokalustoa osallistuville joukoille.