Hyppää sisältöön

Kymi 119 -paikallispuolustusharjoituksen päättäminen

Karjalan prikaatiMaasotakouluUtin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 8.3.2019 15.31
Tiedote

Kymi 119 -harjoituksen päämääränä oli kehittää paikallispuolustuksen suorituskykyä sekä viranomaisten välistä yhteistoimintakykyä nopeassa tilannekehityksessä. Harjoitus oli henkilö- ja kalustomäärällä mitattuna suurin meneillään olleista paikallispuolustusharjoituksista.

Harjoitukseen osallistui henkilöstöä ja joukkoja Karjalan prikaatista, Utin jääkärirykmentistä, Maasotakoulusta, 1. Logistiikkarykmentistä, Kaakkois-Suomen rajavartiostosta, Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta, Kymenlaakson pelastuslaitokselta, Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymästä, Kouvolan kaupungilta sekä ilmailu- ja rautatietoimijoilta.

Yhteinen suunnittelu, hyvin valmistellut harjoitustilanteet sekä erittäin laaja viranomaisten osallistuminen mahdollistivat erinomaisesti paikallispuolustusjoukkojen ja eri viranomaisten yhteistoiminnan harjoittelun.

Oli tärkeää päästä harjoittelemaan yhdessä käytännön toimintaa ja kehittämään omia ja yhteisiä valmiuksia. Mielestäni Kymi 119 -harjoituksen tavoitteet saavutettiin erittäin hyvin ja valmius vastata erilaisiin häiriötilanteisiin kehittyi.

Haluan kiittää kaikkia viranomaisia, puolustusvoimien henkilökuntaa, reserviläisiä ja varusmiehiä hyvä henkisestä, hyvin toteutetusta ja turvallisesta harjoituksesta. Samoin kiitos Kouvolan kaupunkilaisille positiivisesta ja hyvästä ymmärryksestä harjoitusta kohtaan.

Valmius luodaan normaalioloissa. Se tehdään yhteistyöllä ja yhdessä harjoittelulla. Kiitos ja nähdään seuraavassa harjoituksessa.

Eversti Arto Ikonen

Karjalan prikaatin apulaiskomentaja

Kymi 119 -harjoituksen johtaja

Joukko-osasto Utti, Kouvola Vekaranjärvi, Kouvola
´