Hyppää sisältöön

Lapin kutsunnat alkavat 20.8.2019 Utsjoella

Jääkäriprikaati
Julkaisuajankohta 14.8.2019 10.38
Tiedote

Lapin maakunnan kutsunnat alkavat tiistaina 20.8.2019 Utsjoen kutsuntatilaisuudella. Kutsunnat jatkuvat tämän jälkeen Inarin, Sodankylän ja Savukosken - Pelkosenniemen kutsuntatilaisuuksilla 21.–23.8.2019. Viikolla 35 ovat vuorossa Enontekiön, Muonion, Kittilän sekä Kolarin kutsunnat.

Asevelvollisuuslain mukaiset kutsunnat alkavat valtakunnallisesti torstaina 15.8.2019. Tämän vuoden kutsunnat koskevat pääosin vuonna 2001 syntynyttä ikäluokkaa. Lapissa kutsuntaikäluokan vahvuus on noin 1000 miestä, jotka määrätään palvelukseen pääosin Jääkäriprikaatiin Sodankylään ja Rovaniemelle sekä Lapin rajavartioston Rajajääkärikomppaniaan Ivaloon. Kutsunnat päättyvät 13. joulukuuta.

Kutsunnanalaisia ovat kaikki miespuoliset Suomen kansalaiset, jotka täyttävät tänä vuonna 18 vuotta. Kutsunnanalaisia ovat myös ne 19–29-vuotiaat, jotka eivät ole aikaisemmin kutsuntavelvollisuuttaan hoitaneet tai jotka on määrätty aikaisempien vuosien kutsunnoilla uudelleen tarkastettavaksi.

Kutsunnoissa määritetään kutsunnanalaisen palveluskelpoisuus ja päätetään palveluksesta. Kutsunnanalainen pääsee esittämään kutsunnoissa omat palveluksen aloittamisaika- ja paikkatoiveensa kutsuntalautakunnalle henkilökohtaisesti, mikä takaa sen, että jokaisen toivomukset voidaan ottaa huomioon mahdollisimman hyvin.

Kutsunnanalaisten on mahdollista päästä palvelukseen kutsuntoja seuraavien kolmen vuoden eli vuosien 2020, 2021 ja 2022 tammikuun tai heinäkuun saapumiseriin.

Palvelusajan pituus ja tehtävä, johon asevelvollinen koulutetaan, päätetään vasta joukko-osastossa, ei kutsunnoissa.

Varusmiespalveluksen voi suorittaa myös erikoisjoukoissa tai -aloilla. Niihin ei määrätä suoraan kutsunnoista, vaan jokaisen on hakeuduttava niihin itse. Lisätietoa hakeutumisesta, pääsyvaatimuksista ja -kokeista annetaan kutsunnoissa sekä puolustusvoimien verkkosivuilla osoitteessa varusmies.fi/erikoisjoukot sekä varusmies.fi/erityistehtavat.

Lisätietoa: www.maavoimat.fi, Facebook.com/Puolustusvoimien aluetoimisto sekä varusmies.fi tai intti.fi, joihin kutsunnanalaisia ja muita asiasta kiinnostuneita kannustetaan tutustumaan.

 

Aluetoimisto tai muu palvelupiste Joukko-osasto Kutsunnat Lapin aluetoimisto Rovaniemi
´