Hyppää sisältöön

Lisää muutoksia varusmiesten koulutusrytmiin Porin prikaatissa

Porin prikaati
Julkaisuajankohta 27.3.2020 8.54
Tiedote
Kuvituskuva, jossa joukko varusmiehiä seisoo ulkona ryhmänä.

Puolustusvoimat on tänään ilmoittanut koronavirusepidemian kehittymisen ja hallituksen asettamien lisärajoituksien vuoksi tehtävistä lisämuutoksista varusmiesten ja vapaaehtoista asepalvelusta suorittavien naisten lomajärjestelyihin sekä koulutuksen toteuttamiseen. Järjestelyt otetaan käyttöön myös Porin prikaatissa.

Pääesikunnan käskyn mukaisesti Porin prikaati muuttaa varusmieskoulutuksen järjestelyjä perjantaista 27.3.2020 alkaen.

Porin prikaatin varusmiehet ja varusmiesten kanssa työskentelevä henkilöstö jatkavat sekä Niinisalossa että Säkylässä kolmessa osastossa (A, B ja C) toimimista. Yksi osasto on kerrallaan kaksi viikkoa lomalla, mitä seuraa neljän viikon palvelusjakso varuskunnassa. Palvelusjakso sisältää lähtökohtaisesti kaksi viikkoa koulutusta kasarmilla ja kaksi viikkoa maastossa. Tällä pidemmällä jaksotuksella vähennetään asevelvollisten yhteiskuntakontakteja - samalla vähenee myös altistumisriski.

Eri osastojen liikkuminen varuskunta-alueella jatketaan siten, etteivät ne ole keskenään fyysisesti tekemisissä. Palvelusjaksojen koulutuksen yksityiskohdat tarkentuvat lähipäivinä ja varusmiehille jaetaan viikko-ohjelmat suunnitelmien täsmentyessä.

Lomavuorossa oleva osasto aloittaa lomansa jatkossa perjantaisin ja palaa takaisin siitä kahden viikon päästä lauantaina. Tästä poikkeuksena on nyt järjestelyjen aloitusvaihe, eli  lomavuorossa olevat varusmiehet pääsevät lomille tänään perjantaina 27.3. ja he palaavat prikaatiin vasta 2. pääsiäispäivänä 13.4. Samoin sitä seuraava lomavuorossa oleva osasto lähtee pääsiäisen takia lomille poikkeuksellisesti jo torstaina 9.4.

Porin prikaatissa on lisäksi yhä käytössä seuraavat rajoitukset:

  • Sotilaskotien, Niinisalon Urheilutalon ja Huovinrinteen Kuntotalon käyttö varuskunnan ulkopuoliselta henkilöstöltä on kielletty.
  • Ulkopuolinen liikenne varuskunta-alueelle on kielletty (esimerkiksi varusmiesten läheiset ja muut vierailut). Vain varuskunnan kannalta välttämätön liikenne sallitaan.
  • Varusmiesten ilta- ja urheiluvapaat on peruttu.
  • 30.4.2020 mennessä alkamaan suunniteltuja Puolustusvoimien kertausharjoituksia ja vapaaehtoisia harjoituksia ei järjestetä.

Järjestelyt ovat toistaiseksi voimassa olevia varotoimia, joilla pyritään entisestään välttämään ja hidastamaan koronaviruksen leviämistä varuskunnissa sekä tavoitellaan epidemian jaksottumista pidemmälle aikavälille.

Puolustusvoimien tiedote on luettavissa täältä.