Hyppää sisältöön

Maasotakoulu järjestää MPK:n reserviläisille valtakunnallisen kertausharjoituksen Haminassa

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 4.10.2021 14.28
Tiedote
Maastopukuinen sotilas rynnäkkökiväärin kanssa vartioimassa Puolustusvoimien ajoneuvoja RUK:n päärakennuksen edessä.
Sotilas Kymi 2019 -paikallispuolustusharjoituksessa Haminassa. Kuvituskuva.

Maasotakoulu järjestää kertausharjoituksena aselajikouluttajakurssin Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen eli MPK:n reserviläiskouluttajille 18.-22.10.2021 Haminassa. Harjoitukseen käsketään yli 100 reserviläistä eri puolilta Suomea.

Harjoitus on reserviläisille kouluttajakoulutusta ja sen päämääränä on uusimpien tietojen, taitojen ja menetelmien opettaminen oman aselajin osalta. Kehyksenä opetukselle on taktiikka, taistelutekniikka ja taisteluvälineet. Koulutettavan pystyy kurssin jälkeen toimimaan oman alansa opetustapahtuman johtajana Puolustusvoimien ja MPK:n harjoituksissa.

Harjoituksessa annetaan reserviläisille kouluttajakoulutusta kuudessa eri koulutusryhmässä:
•    simulaattori,
•    panssarintorjunta,
•    huolto,
•    pioneeri,
•    sotilaspoliisi eli SPOL ja
•    kranaatinheitin eli KRH.

Harjoituksen johtaa majuri Pekka Rytkölä Maasotakoulusta.

Koulutus tapahtuu varuskunnan alueella ja maastossa lähiharjoitusalueilla, Valkjärven, Honkaniemenkankaan ja Vallanjärven harjoitusalueilla sekä Lupinmäen ampumaradoilla.

Harjoituksen aikana alueella liikkuu sotilaita ja sotilasajoneuvoja. Sotilasajoneuvot saattavat ajoittain hidastaa liikennettä. Melusta ei arvioida aiheutuvan merkittävää haittaa.

Koronavarotoimia

Koronaan altistunut, oireinen tai sairas henkilö ei pääse harjoitukseen. Harjoituksessa pyritään pitämään kahden metrin etäisyydet. Sisätiloissa ja ajoneuvoissa käytetään maskeja. Käsihygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Oirehtivat eristetään ja kotiutetaan välittömästi.

´