Hyppää sisältöön

Maasotakoulu järjesti MPKK:n sisäänpääsykokeen juoksutestin Lappeenrannassa

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 27.5.2020 15.01
Tiedote
Elmo Mäkelän takana näkyy toinen hakija juoksemassa juoksuradalla.
Elmo Mäkelä hakee kadettikouluun.

Maanpuolustuskorkeakouluun eli MPKK:hon hakevat suorittavat sisäänpääsykokeissa 12 minuutin juoksutestin. MPKK on pyytänyt Maasotakoulun tukea juoksutestin järjestämiseen ja se juostiin Lappeenrannassa keskiviikkona 27.5.2020. MPKK:n juoksutestiä suoritetaan tänä keväänä koronavirustilanteen vuoksi hajautetusti useilla paikkakunnilla, ja yksi niistä on siis Lappeenranta. 12 minuutin juoksutestiin Lappeenrannassa osallistui 26 hakijaa. Yksi heistä oli joensuulainen Elmo Mäkelä, 23.

MPKK:n sisäänpääsykokeissa 12 minuutin juoksutestissä tulevien kadettien pitää juosta vähintään 2600 metriä. Vaatimukset ovat samat kaikille hakijoille sukupuolesta riippumatta.

- Kaikkiaan MPKK:n pääsykokeisiin osallistuu 445 henkilöä. Lappeenrannan testiin osallistuvista 26 henkilöstä kolme on naisia, Maasotakoulun liikuntakasvatusupseeri kapteeni Jari Kivelä sanoo.

Hakijat suorittavat sisäänpääsykokeissa juoksutestin lisäksi myös aineistokokeen, psykologiset testit ja henkilökohtaisen haastattelun.

Juoksemassa useita kadettikouluun hakijoita perääkäin radalla. Hellettä ja aurinkoa.

Eniten joensuulaista hakija Elmo Mäkelää jännitti henkilökohtainen haastattelu. Juoksu kulki hyvin, Mäkelä juoksi melkein 2900 metriä. Myös kaikki muut hänen lähdössään saivat vaadittavat 2600 metriä juostua 12 minuutissa. Yhdessä lähdössä juoksi enintään 10 hakijaa kerrallaan.

Mäkelä haaveilee sotilasurasta upseerina. Hän on varusmiespalveluksen jälkeen ollut rauhanturvaajana Libanonissa ja upseerin uralla häntä kiinnostaa erityisesti kriisinhallintatehtävät ja kansainvälisyys.

Jos sisäänpääsykoe, mukaan lukien juoksutesti, menee hyvin, hakija tulee valituksi 107. kadettikurssille tai 90. merikadettikurssille. Valittu aloittaa syksyllä kadettina ammattiupseeriopinnot Maanpuolustuskorkeakoulussa Santahaminassa Helsingissä. Osa opinnoista suoritetaan Maasotakoulussa Lappeenrannassa ja Maasotakoulun aselajikouluissa eri paikkakunnilla. Opintojen jälkeen kadetit valmistuvat sotatieteiden kandidaateiksi. He saavat työpaikan Puolustusvoimissa tai Rajavartiolaitoksessa ja jatkavat muutaman vuoden työn jälkeen opintojaan sotatieteiden maistereiksi.

Maasotakoulu-verkkareissa Tarja Nykänen osoittaa kädellä ja antaa ohjieta katsomossa istuville hakijoille.

Maasotakoulu toivottaa kaikille hakijoille tsemppiä ja hyvää jatkoa! Valitut ja kadettikurssilla aloittavat näemme aikanaan Maasotakoulussa, tervetuloa sitten!

Lisätietoja MPKK:n opinnoista netissä: www.upseeriksi.fi.

Lisätietoa valintakokeesta: https://upseeriksi.fi/haku/valintakoe

´