Hyppää sisältöön

Maasotakoulun esikunta- ja johtamisharjoitus Lappeenrannassa

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 9.11.2021 15.58
Tiedote

Noin 200 sotilasta osallistuu Maasotakoulun esikunta- ja johtamisharjoitukseen (EJH) Lappeenrannassa 6.-10. marraskuuta 2021. Mukana on joukkoja Rajavartiolaitoksesta ja Puolustusvoimista, muun muassa sotatieteiden maisteriksi opiskelevia ja kadetteja, eli sotatieteiden kandidaateiksi opiskelevia. Lisäksi harjoitukseen kävi tutustumassa Ruotsin Maasotakoulun eli Markstridsskolanin edustajia.

- Maasotakoulun esikunta- ja johtamisharjoituksessa sotilaat harjaantuvat esikuntaupseerin tehtäviin joukko-osastossa osana perusyhtymän taistelua, kertoo harjoituksen johtaja ja Maasotakoulun Koulutuskeskuksen johtaja everstiluutnantti Mikko-Petteri Monola

Harjoitukseen tutustui myös Maasotakoulun yhteistyökumppani Markstridsskolan eli Ruotsin Maasotakoulu ja eversti Tony Petersson sekä kapteeni Lars Kron.

- Meillä on vastaavanlainen harjoitus, ja nyt mietimme, miten voisimme yhdistää joitakin osia harjoituksistamme, eversti Petersson sanoo.

Ensi vuonna Maasotakoulun esikunta- ja johtamisharjoitukseen kutsutaan mukaan ruotsalaisia kollegoita. 

- Jossain roolissa he voivat osallistua ensi vuonna. Etenemme pienin askelin. Nyt on pää avattu, everstiluutnantti Monola pohtii.

- Yhdessä olemme enemmän, hän jatkaa ja viittaa hyvään puolustusyhteistyöhön ruotsalaisten  kanssa.

Kuvassa majuri Antti Huuskonen (vasemmalla), kapteeni Lars Kron, everstiluutnantti Mikko-Petteri Monola ja eversti Tony Petersson Maasotakoulussa Lappeenrannassa. Kapteeni Kron ja eversti Petersson ovat Ruotsin Maasotakoulusta eli Markstridsskolanista tutustumassa Suomen Maasotakouluun. Vierailun isäntänä toimi everstiluutnantti Monola, kuvassa toinen oikealta.

Joukko-osasto Lappeenranta
´