Hyppää sisältöön

Maasotakoulun koronatilanne, päivitetty 7.1.2022

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 4.1.2022 16.20 | Muokattu 7.1.2022 klo 17.45
Tiedote

Maasotakoulun 52 varusmiehellä on todettu koronavirustartunta.

Varusmiesten koulutusta on sopeutettu ja sopeutetaan koronatilanteeseen muun muassa osastoinneilla ja siirtämällä tarvittaessa harjoituksia. Varusmiehiä sijoitetaan erilleen toisistaan aiempaakin pienempiin osastoihin mahdollisten lisätartuntojen minimoimiseksi.

Maasotakoulussa, kuten koko Puolustusvoimissa, on keskeytetty koronarajoitusten purkaminen huonontuneen tilanteen vuoksi. Aiemmat, tiukemmat koronarajoitukset ovat edelleen voimassa Maasotakoulussa. Koronaa torjutaan joukko-osastossamme mm. varusmiesten osastoinnilla, palveluksen rytmittelyllä, maskien käytöllä, turvaetäisyyksillä, käsi- ja yskimishygienian korostamisella sekä henkilökunnan etätyömahdollisuudella. Pienimmissäkään flunssaoireissa ei saa tulla varuskuntaan ja ulkopuolisten saapuminen varuskuntaan on kielletty.

Maanantaina 3. tammikuuta palveluksensa aloittaneiden alokkaiden terveydentila ja mahdolliset oireet ja altistuminen kartoitettiin ennen palvelukseen ilmoittautumista. Alokkaat, joilla oli pieniäkään oireita tai altistumisen mahdollisuus, siirrettiin aloittamaan palvelus erillään muista.

Maasotakoulu seuraa koronatilannetta tiiviisti ja on ohjeistanut varusmiehiä sekä henkilökuntaa terveysturvallisista toimintatavoista. Maasotakoulu suosittelee ottamaan koronarokotteet. Maasotakoulun varusmiehillä ja henkilökunnalla on mahdollisuus ottaa koronarokote varuskuntien terveysasemilla.

´