Hyppää sisältöön

Maasotakoulun saapumiserässä 2/21 aloitti palveluksen noin 300 uutta alokasta

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 5.7.2021 16.36
Tiedote
Maastopukuiset kaksi varusmiestä ottavat siviilivaatteissa ilmoittautuvan uuden alokkaan vastaan inttiin, hellettä pukkaa.

Maasotakoulun saapumiserässä 2/21 eli 5.7.2021 palveluksensa aloitti melkein 300 varusmiestä, joista noin 30 on naisten vapaaehtoista asepalvelusta suorittavia. He suorittavat asepalveluksensa Maasotakouluun kuuluvassa Reserviupseerikoulussa joko Kuljetuskomppaniassa tai Jääkärikomppaniassa Haminassa.

Uudet alokkaat ilmoittautuivat maanantaina 5.7. palvelukseen ja heidät jaetaan palveluksen alussa kahdeksaan joukkueeseen. Neljä joukkuetta aloittaa Kuljetuskomppaniassa ja neljä joukkuetta Jääkärikomppaniassa.

Ensimmäinen ilmoittautuja Maasotakoulun saapumiserässä 2/21 maanantaina 5. heinäkuuta oli Jan Lammenaho (kuvassa).

Alokasjakso kestää elokuun puoliväliin asti. Sen jälkeen alkaa koulutushaarajakso. Myöhemmin tulevat joukkokoulutusjakso ja mahdollinen johtajakoulutus AUK:lla tai RU-kurssilla.

Palvelustehtävästä riippuen varusmiespalvelus kestää lyhimmillään 165 vuorokautta eli noin puoli vuotta tai pisimmillään 347 vuorokautta eli vajaan vuoden. Eli lyhimmän palvelusajan varusmiehet kotiutuvat tästä saapumiserästä joulukuun puolivälissä, pisimpään palvelevat kotiutuvat reserviin ensi vuoden kesäkuussa.

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi varotoimenpiteet jatkuvat edelleen, muun muassa joukkojen osastointi erilleen sekä kiinniolojen ja lomien jaksottelu siten, että kiinniolojakso on pari viikkoa ja vapaata on puolestaan viikko. Nyt uudet alokkaat ovat kiinni palveluksessa kaksi ensimmäistä viikkoa ja pääsevät ensimmäisen kerran lomille heinäkuun puolivälissä.

Tervetuloa, uudet alokkaat, Maasotakouluun ja Haminaan!

Päivitys 10.7.2021: Tarkennettu aloittaneiden alokkaiden määrä melkein 300:ksi (suunniteltu kapasiteetti oli aiemmin ollut noin 320) ja naisten vapaaehtoista asepalvelusta suorittavien määrä lisätty.

Hamina Joukko-osasto