Hyppää sisältöön

Maavoimien alueelliset tykistöharjoitukset alkavat

Maavoimat
Julkaisuajankohta 11.5.2016 12.31
Tiedote

Maavoimien alueelliset tykistöharjoitukset järjestetään viikoilla 20 ja 21 Lapissa Rovajärven alueella, Vekaranjärvellä sekä Niinisalossa.

Alueellisten tykistöharjoitusten kokonaisuuteen kuuluu kolme eri harjoitusta. Harjoituksiin osallistuu yhteensä noin 5800 henkilöä, joista varusmiehiä on noin 4200. Harjoitusten tavoitteena on kehittää varusmiesten ja henkilökunnan osaamista yhtymän ja taisteluosaston tulenkäytössä sekä harjoitella aselajien välistä yhteistoimintaa nopeassa tilannekehyksessä.

Kainuun prikaatin johtama alueellinen tykistöharjoitus Pohjoinen 1 järjestetään 16–25.5.2016 Rovajärven alueella. Harjoitukseen osallistuu joukkoja Kainuun prikaatista, Jääkäriprikaatista, Porin prikaatista sekä Maasotakoulusta yhteensä noin 2200. Lisäksi harjoitukseen liittyy kertausharjoitus, johon osallistuu noin 20 reserviläistä.

Karjalan prikaatin ja Porin prikaatin johtamat alueelliset tykistöharjoitukset Itä 1 sekä Länsi 1 järjestetään 16.–20.5.2016.

Alueellinen tykistöharjoitus Itä 1 ulottuu Vekaranjärven lähiharjoitusalueen sekä Pahkajärven alueille. Kokonaisvahvuus harjoituksessa on noin 1300 henkilöä, ja siihen osallistuu joukkoja Karjalan prikaatista, Kaartin jääkärirykmentistä, Maasotakoulusta ja Rajavartiolaitoksesta.

Alueellinen tykistöharjoitus Länsi 1 järjestetään Niinisalon Pohjankankaalla ja Hämeenkankaalla. Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 1300 henkilöä ja osallistuvat joukot ovat Porin prikaatista, Panssariprikaatista ja Uudenmaan prikaatista.

Harjoituksia voi seurata verkossa:

Maavoimat.fi
Facebook.com/maavoimat #ALTAH
Twitter.com/maavoimat @Maavoimat #ALTAH
Instagram.com/puolustusvoimat.fi

´