Hyppää sisältöön

Maavoimien reserviupseerikurssi 255, Loisto, juhlii päättäjäisiä perjantaina 28. helmikuuta – myös Sodanajanjohtajakurssi 16 päättyy

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 18.2.2020 15.54
Tiedote
Kuvassa ohimarssi kurssilta 254 sekä ohimarssin vastaanottajat Maavoimien esikuntapäällikkö Markku Myllykangas ja entinen koulunjohtaja Jouko Rauhala

Marraskuussa 2019 alkanut Maavoimien Reserviupseerikurssi Loisto päättyy sunnuntaina 1.3.2020. Päätöstilaisuus, katselmus sekä ohimarssi järjestetään Haminassa perjantaina 28.2. Kurssilla on koulutettu noin 600 upseerioppilasta reserviupseeriksi eri puolustushaarojen sekä Rajavartiolaitoksen tarpeisiin.

Kurssien päätöstilaisuus järjestetään Reserviupseerikoulun Maneesissa 28. helmikuuta klo 12. Tilaisuudessa jaetaan useita huomionosoituksia, muun muassa Suomen Reserviupseeriliiton kunniamiekka reserviupseerikurssin priimukselle.

Päätöstilaisuuden ja sitä seuraavan kahvitilaisuuden jälkeen on vuorossa paraati ja ohimarssi. Paraati alkaa paraatikatselmuksella klo 14.30 Reserviupseerikoulun päärakennuksen kentällä. Ohimarssi tapahtuu Kadettikoulunkadulla ja sen vastaanottopaikka on päärakennuksen pääoven kohdalla. Paraatikatselmuksen suorittaa ja ohimarssin vastaanottaa Puolustusvoimien logistiikkapäällikkö prikaatikenraali Janne Jaakkola seurassaan Reserviupseerikoulun johtaja everstiluutnantti Vesa Helminen. Yleisö ja media ovat tervetulleita seuraamaan paraatikatselmusta ja ohimarssia Kadettikoulunkadulle.

Katselmukseen ja ohimarssiin osallistuvat Reserviupseerikussi 255, Sodanajan johtajakurssi 16 ja kummikurssit 155 ja 205. Päättäjäistilaisuuksien musiikista vastaa Rakuunasoittokunta.

Maavoimien reserviupseerikurssi 255 on Koulutus 2020 -ohjelman mukainen pilottikurssi. Opiskelu reserviupseerikurssilla on kestänyt 16 viikkoa. Reserviupseerikurssin päämääränä on kouluttaa ammattitaitoisia ja yhteistyökykyisiä johtajia, jotka johtavat omalla esimerkillään ja saavat tehtävän edellyttämän toiminnan syntymään joukon sisältä.

Hamina Joukko-osasto
´