Hyppää sisältöön

Maavoimien tutkimuskeskuksen johtaja reserviin yli 30 vuoden sotilasuran jälkeen

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 24.4.2020 10.44
Tiedote
Kuvassa everstiluutnantti Pajari seisoo ja myhäilee tyytyväisen näköisenä harmaassa sotilaan juhlapuvussa. Taustalla näkyy maastopukuiisia henkilöitä
Evl Antti Pajari.

Siirtyvä johtaja on everstiluutnantti Antti Pajari. Everstiluutnantti Jukka Saarela aloittaa Maavoimien tutkimuskeskuksen johtajana 1.5.2020.

Maasotakouluun kuuluva Maavoimien tutkimuskeskus saa everstiluutnantti Jukka Saarelasta uuden johtajan toukokuussa, kun edellinen johtaja everstiluutnantti Antti Pajari siirtyy reserviin huhtikuun lopussa.

Maavoimien tutkimuskeskuksen johtajan vaihtotilaisuutta vietetään 30.4.2020 pienimuotoisesti vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi. Näin ollen tilaisuuteen ei kutsuta kutsuvieraita eikä yleisöä.

Antti Pajari siirtyy reserviin 1. toukokuuta 2020 Maavoimien tutkimuskeskuksen johtajan tehtävistä yli 30 vuoden palveluksen jälkeen Puolustusvoimissa.

- Sotilasurani voi tiivistää helposti kahteen sanaan; opettaja ja operaatikko, Pajari sanoo.

- Pääosan urastani olen työskennellyt sotilasopetustehtävissä ja vaativissa poikkeusolojen operatiivisen suunnittelun askareissa. Tutkimuksen parissa olen päätöikseni viihtynyt viimeiset kuusi vuotta, ensin Puolustusvoimien tutkimuslaitoksen eli PVTUTKL:n doktriiniosastolla Riihimäellä ja sen jälkeen täällä ympyräkaupungissa Haminassa, Pajari jatkaa.

Everstiluutnanttti Jukka Saarela maastopuvussa maastossa.

Everstiluutnantti Jukka Saarela, mistä tehtävistä siirryt Maavoimien tutkimuskeskuksen johtajaksi?

- Siirryn tehtävään toimittuani hieman yli vuoden Maataistelukeskuksen johtajana. Tuossa tehtävässä pääsin tutustumaan Maavoimien tutkimuskeskukseen ja sen johtajan tehtävään toimiessani ajoittain edeltäjäni sijaisena. Minulla on myös aiempaa tutkimuskokemusta kahden vuodan ajalta Maataistelukeskuksen tutkijan tehtävästä.

Mikä on Maavoimien tutkimuskeskus?

Maavoimien tutkimuskeskukseen kuuluu Maataistelukeskus sekä Tutkimus- ja kehittämisosasto. Tutkimuskeskuksessa palvelee yhteensä noin 60 henkilöä neljällä paikkakunnalla eli Haminassa, Hattulan Parolannummella, Kankaanpään Niinisalossa ja Riihimäellä.

Maavoimien tutkimuskeskuksen keskeisimpiä tehtäviä ovat Maavoimien operatiivisen konseptin ja joukkojen kehittäminen 2030-luvulle ja kymmenet laitteiden ja järjestelmien testit sekä kenttäkokeet, joilla rakennetaan Maavoimien suorituskykyä tuleville vuosikymmenille. Yksi esimerkki tulevaisuuden materiaalin kehittämisestä on Suomen, Latvian ja Viron uuden 6x6-panssariajoneuvon kehittäminen yhdessä kotimaisen valmistajan kanssa. (Linkki tiedotteeseen kehittämishankkeesta: https://maavoimat.fi/artikkeli/-/asset_publisher/viro-mukaan-maavoimien-liikkuvuutta-parantavaan-yhteiseen-kehittamishankkeeseen )

Maavoimien tutkimuskeskus kuuluu Maasotakouluun yhtenä joukkoyksikkönä (samoin kuin Reserviupseerikoulu ja Koulutuskeskus mm. aselajikouluineen). Maasotakoulu on Maavoimien yksi joukko-osasto ja toimii viidellä paikkakunnalla: Lappeenrannassa, Haminassa, Hattulan Parolannummella, Kankaanpään Niinisalossa ja Riihimäellä.

Hamina Joukko-osasto
´