Hyppää sisältöön

Maavoimien valmiusyksiköiden yhteistoimintaharjoitus alkaa Hätilässä

Maavoimat
Julkaisuajankohta 6.8.2021 9.29
Tiedote
Kuvassa maastopuvun hiha, jossa valmiusyksikön nuolitunnus

Maavoimien valmiusyksiköitä harjoittelee yhteistoimintaharjoituksessa Parolannummen ja Hätilän alueella 9.–13.8.2021. Harjoitukseen osallistuvat Karjalan prikaatin ja Porin prikaatin valmiusyksiköt sekä varusmies- ja reserviläisjoukkoja Panssariprikaatista.

Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 850 henkilöä, joista varusmiehiä on noin 700 ja reserviläisiä noin 30. Yhteistoimintaharjoituksen johtaa Maavoimien valmiuspäällikkö, eversti Kari Kaakinen.

Maavoimien valmiusyksiköt ovat varusmiesten ja henkilökunnan muodostamia joukkoja, jotka ovat tarpeen mukaan nopeasti käytettävissä ja valmiina toimimaan haastavissa tehtävissä. Yhteistoimintaharjoituksessa mitataan valmiusyksiköiden toimintaa ja taitoja yksikkönä sekä yhtenäisenä joukkona. Lisäksi harjoituksessa yksiköt kootaan yhden johdon alaisuuteen.

– Tavoitteena on saada joukkojen kokonaisuus yhden johdon alle, toteaa eversti Kaakinen.

Harjoituksessa noudatetaan viranomaisten määrittämiä koronavarotoimenpiteitä liittyen testaukseen, turvaväleihin, hygieniaohjeistukseen ja kasvomaskien käyttöön. Harjoitusosastot eivät ole keskenään lähikontaktissa.

Joukot siirtyvät harjoitusalueelle maanantaina 9.8. ja palaavat joukko-osastoihin perjantain 13.8. aikana. 
 

´