Hyppää sisältöön

Muutoksia asevelvollisten koulutuksessa ja lomajärjestelyissä koronavirustilanteen vuoksi Panssariprikaatissa

Panssariprikaati
Julkaisuajankohta 13.3.2020 11.01
Tiedote

Puolustusvoimat tekee muutoksia varusmiesten ja naisten vapaaehtoista asepalvelusta suorittavien lomajärjestelyihin, koulutuksen toteuttamiseen sekä kertausharjoitusten järjestämiseen koronavirustilanteen vuoksi.

Järjestelyt astuvat voimaan 13.3.2020 alkaen myös Panssariprikaatissa.Varusmiesten viikonloppuvapaat alkavat perjantain sijaan poikkeuksellisesti lauantaina 14.3.2020.

Samalla Panssariprikaatissa siirrytään malliin, jossa varusmieskoulutus jaetaan kolmeen osastoon: yksi osasto on viikon lomalla, toinen osasto on viikon varuskunnassa ja lähimaastossa ja kolmas osasto on maastoharjoituksessa (esim Hätilän harjoitusalueella). Tällä järjestelyllä eri osastoihin kuuluvien varusmiesten keskinäiset kontaktit varuskunnassa pyritään minimoimaan. Lisäksi käytetään erilaisia tila- ja liikkumisjärjestelyjä. Järjestelyn tavoitteena on hidastaa koronaviruksen leviämistä varuskunnassa ja vähentää varusmiesten altistumisriskiä. Samalla mahdollistetaan varusmieskoulutuksen jatkuminen.

Myös Panssariprikaatin ja alueella toimivien ulkopuolisten kumppaneiden välisestä yhteistoiminnasta vallitsevassa tilanteessa sovitaan erikseen. Kaikki kertausharjoitukset ja MPK:n järjestämä koulutus perutaan toistaiseksi. Kaikkien Panssariprikaatin hallinnoimien ampumaratojen käyttö on kielletty Puolustusvoimien ulkopuolisilta tahoilta. Panssariprikaatin lupahallinnon asiakaspalvelupiste Panssariprikaatin esikunnassa on toistaiseksi suljettu. Virkamatkustamista on rajoitettu sekä etätöiden tekemistä lisätään. Tavoitteena on koronaviruksen vaikutusten tasaannuttaminen ja minimointi.

17.3. Parolannummella ja 24.3. Hätilän harjoitusalueella järjestettäväksi ilmoitetut lähinaapuri-illat on peruttu ja tullaan järjestämään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Asevelvollisten koulutusjärjestelyillä ja muilla käynnistetyillä toimilla ylläpidetään valmiutta ja varmistetaan Puolustusvoimien kyky täyttää lakisääteiset tehtävät ja normaaliolojen kriittisten tehtävien toteuttaminen.

Muutokset ovat voimassa toistaiseksi.

Joukko-osasto Muut tapahtumat Parolannummi, Hattula Riihimäki
´