Hyppää sisältöön

Night Hawk 2016 etenee Tanskassa

Utin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 4.10.2016 10.58
Tiedote

Kansainvälinen Night Hawk 2016 -erikoisjoukkoharjoitus on käynnissä Tanskassa. Suomesta mukana on maa- ja merivoimien henkilöstöä ja kalustoa.

Utin jääkärirykmentin Helikopteripataljoona sekä Rannikkoprikaatin Erikoistoimintaosasto osallistuvat parasta aikaa noin 70 hengen vahvuisella osastolla Nato-johtoiseen erikoisjoukkoharjoitukseen Tanskassa. Harjoitus kehittää osallistuvien ammattisotilaiden suorituskykyjä kansallisessa puolustuksessa, mutta myös kansainvälisissä tehtävissä.

Kyseessä on kolmas kerta, kun suomalaiset ovat mukana noin kahden vuoden välein järjestettävässä Night Hawk -harjoituksessa. Harjoitus on kasvanut huomattavasti vuosista 2009 ja 2011, jolloin suomalainen helikopteriosasto osallistui siihen. Tänä vuonna harjoituksessa on mukana noin 2500 erikoisjoukkosotilasta sekä lähes 50 ilma-alusta 13 eri maasta. Harjoitusalueena on koko Tanska.

Utin jääkärirykmentin helikopteriosasto on tähän mennessä harjoitellut yhdessä muiden osallistujamaiden kanssa sekä suorittanut kolme vaativaa erikoisoperaatioita yhdessä tanskalaisten, liettualaisten, hollantilaisten ja puolalaisten kanssa. Merivoimien taistelusukeltaja- ja veneryhmät ovat osallistuneet harjoituksen merellisiin operaatioihin.

Harjoitusta varten laadittu toiminnallinen kehys noudattelee viimeaikaisia kansainvälisiä kriisinhallintaoperaatioita. Tehtävät toteutetaan pääsääntöisesti pimeänä vuorokauden aikana. Seuraavissa operaatioissa keskeisiä toimijoita suomalaisten lisäksi ovat ruotsalaisten ja yhdysvaltalaisten erikoisilmaelementit.

Suomalaisten osalta harjoitus päättyy torstaina 6. lokakuuta, jolloin pääjoukko siirtyy takaisin Suomeen.

Lämpimät terveiset Tanskasta - erityisesti kotijoukoille. Harjoitusjoukoilla kaikki hyvin!

Lisää kuvia harjoituksesta Maavoimien facebook-sivulla.

Kuva: NH90-helikopteri Tanskassa Iso-Beltin sillan edustalla.

´