Hyppää sisältöön

Northern Forest 21 -harjoitus etenee Pohjois-Suomessa Maasotakoulun johdolla

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 29.5.2021 17.37
Tiedote
Maavoimien komentaja maastossa keskustelemassa maassa asemissa olevan sotilaan kanssa.

Maavoimien komentaja, kenraali Petri Hulkko tarkasti Northern Forest 21 -harjoituksen Pohjois-Suomessa. Harjoitus on Maavoimien suurin sotaharjoitus tänä vuonna ja sen johtaa ja järjestää Maasotakoulu. Harjoitus on alkanut 17.5. ja se päättyy 3.6.2021.

Maavoimien komentaja Petri Hulkko oli harjoituksen järjestelyihin ja toimintaan tyytyväinen. Hän tapasi harjoitukseen osallistuvia taistelijoita, muun muassa varusmiehiä ja ruotsalaisjoukkoja. Northern Forest 21 -harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 7 000 taistelijaa eri joukko-osastoista ja Rajavartiolaitoksesta. Mukana on myös noin 350 on ruotsalaissotilasta Norrbottenin rykmentistä.

Harjoituksen johtaja, eversti Kari Pietiläinen Maasotakoulusta tapasi NF21-harjoituksen aikana Lapin rajavartioston komentajan, eversti Jarkko Alenin, ja antoi hänelle Maasotakoulun kilven.

Pietiläisen ja Alenin tapaaminen oli sisätiloissa ja toteutettiin koronaturvallisesti maskeja käyttäen. Harjoitus on edennyt hyvin, myös koronatilanne huomioon ottaen. Yhtään koronapositiivista tapausta ei ole todettu tähän mennessä NF21-harjoituksessa.

Kuvassa vasemmalla eversti Kari Pietiläinen, NF21-harjoituksen johtaja ja oikealla eversti Jarkko Alen Lapin rajavartiostosta.

Lue lisää Northern Forest 21-harjoituksesta Maavoimien nettisivuilla: www.maavoimat.fi/northern-forest-21 

Seuraa NF21-harjoitusta sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla:

#northernforest21 #nf21 #pvpsh21 #maavoimat 

Ampuma- ja harjoitusalue Joukko-osasto
´