Hyppää sisältöön

Panssariprikaati johtaa Maavoimien mekanisoidun Leka 21 -harjoituksen Niinisalossa

Panssariprikaati
Julkaisuajankohta 27.9.2021 12.17
Tiedote

Maavoimien mekanisoitu harjoitus Leka 21 järjestetään 1. - 10.10.2021 Parolannummella sekä Pohjankankaalla Niinisalossa. Harjoitukseen osallistuu Panssariprikaatin ohella joukkoja Maasotakoulun Panssarikoulusta, Karjalan prikaatista, Kaartin Jääkärirykmentistä sekä Porin prikaatista. 

Leka 21 -harjoitukseen liittyy Utin Jääkärirykmentin helikopteritoimintaa harjoitusalueella. Harjoitusjoukon kokonaisvahvuus on noin 1500 henkilöä. Lisäksi harjoitukseen osallistuu n 200 ajoneuvoa ja panssarivaunua. Harjoituksen johtaa Panssariprikaatin komentaja eversti Rainer Kuosmanen


Harjoituksen tavoitteena on kouluttaa ja harjoituttaa maavoimien mekanisoituja joukkoja suorittamaan yksikkötyypin mukaisia taistelu- ja tukitehtäviä sekä aselajien yhteistoimintaa mekanisoidun joukon hyökkäys- ja viivytystaistelussa. Tämän ohella harjoitellaan johtamisen eri tasojen yhteistoimintaa.  Harjoitus etenee joukkojen perustamisesta joukkojen siirron kautta taisteluvaiheeseen ja ammuntoihin. Leka 21 tukee monipuolisesti maapuolustuksen suorituskykyjen kehittämistä ja henkilökunnan, reserviläisten sekä varusmiesten osaamista yksilö- ja joukkotasolla. Harjoituksen tavoitteena on ylläpitää ja kehittää Maavoimien joukkojen osaamista ja suorituskykyä kotimaan puolustuksen tarpeisiin. 


Harjoitusjoukkojen perustamiseen liittyviä toimia harjoitellaan Hämeenlinnan Kaurialan Loimua- ja SP -areenalla perjantaina, 1.10.2021, jolloin harjoitusjoukkoja näkyy myös alueen katukuvassa.
Harjoitusjoukot näkyvät liikenteessä matkalla kohti Niinisaloa pääosin maanantaina, 4.10. seuraavilla reiteillä:


Parolannummi-VT3-Tampere- Pirkkala-Ylöjärvi-Hämeenkyrö-VT3- Ikaalinen -261- Niinisalo
Riihimäki-VT3-Tampere- Pirkkala-Ylöjärvi-Hämeenkyrö-VT3- Ikaalinen -261- Niinisalo
Tie212-Tie2101-41/VT12-44-Tie2700 
Santahamina - Karkkila - Forssa - Huittinen - Niinisalo
Vekaranjärvi-VT6-VT12- VT3-Tampere- Pirkkala-Ylöjärvi-Hämeenkyrö-VT3- Ikaalinen -261- Niinisalo
VT15-VT12-VT3-Tampere-Pirkkala-Nokia-Tie11-Kiikoinen-Tie-44-Lavia-Kankaanpää Pohjankankaantie

Harjoituksen raskas kalusto siirretään harjoitusalueelle lavetti- ja junakuljetuksin ja henkilöstö linja-autokuljetuksin.


HUOM. Panssarikaluston siirto Parolannummelta junakuljetusta varten Merven lastausalueelle Parolaan saattaa hidastaa liikennettä Parolannummen ja Parolan keskustan alueella maanantaina 4.10. klo 04.45 - 06.


Harjoitusta voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #leka21.