Hyppää sisältöön

Panssariprikaati juhlii vuosipäiväänsä

Panssariprikaati
Julkaisuajankohta 28.6.2021 10.48
Tiedote
Leopard 2A6

Panssariprikaati juhlii vuosipäiväänsä kesäkuun 28. päivä. Tuona samaisena päivänä vuonna 1942 sai alkunsa Panssaridivisioona, jonka perustamisesta myös nykymuotoisen Panssariprikaatin katsotaan saaneen alkunsa.

Panssariprikaatin juuret ulottuvat pitkälle historiaan ja sen perinteisiin liittyvä historia ulottuukin aina Kuninkaallisen Preussin Jääkäripataljoona 27:een.  Panssariprikaati on nimenä otettu käyttöön vuonna 1952 ja joukko-osastoksi Panssariprikaati muuttui vuonna 1985. Panssariprikaatin historiaan ja perinteisiin voit tutustua tarkemmin täällä.

Nykyään Panssariprikaati on Parolannummella ja Riihimäellä toimiva mekanisoitujen ja moottoroitujen taisteluosastojen, ilmatorjunnan sekä elektronisen sodankäynnin erikoisosaaja.  Myös valtakunnallisen Varusmiessoittokunnan (PVVMSK) soittajat koulutetaan Panssariprikaatissa.

Panssariprikaati kouluttaa myös pääosan pääkaupunkiseudun ilmapuolustuksen joukoista sekä elektronisen sodankäynnin erikoisjoukkoja. Panssariprikaati kouluttaa vuosittain noin 2600 varusmiestä ja 3000 reserviläistä.

Vuosipäivään ei  2021 liity yleisölle avoimia tapahtumia.

Joukko-osasto Paraatit ja juhlat Parolannummi, Hattula Riihimäki
´