Hyppää sisältöön

Panssariprikaatin saapumiserän 2/22 sotilasvala- ja -vakuutustilaisuudet

Panssariprikaati
Julkaisuajankohta 5.8.2022 10.49
Tiedote
Alokkaat sotilasvalassa.

Panssariprikaatin 2/22 saapumiserän sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuus järjestetään kahtena eri tilaisuutena 11. - 12.8.2022 Forssassa ja Parolannummella. Forssassa järjestetään Jääkäritykistörykmentin sotilasvala- ja -vakuutustilaisuus torstaina 11.8.2022 klo 17.00. Parolannummella sotilasvala- ja -vakuutustilaisuus järjestetään perjantaina 12.8.2022 klo 17.00.

Sekä Forssan että Parolannummen tilaisuudet ovat avoimia yleisölle. Sotilasvala- ja -vakuutustilaisuudet lähetetään suoratoistona verkossa. Lähetyksiä voi seurata reaaliaikaisesti, ja tilaisuuksien jälkeen videotallenteet ovat katsottavissa suoratoistolinkin kautta loppuvuoden 2022 ajan. 

Linkit suoratoistoon:

Panssariprikaatin Jääkäritykistörykmentin 2/22 sotilasvala- ja -vakuutus 11.8. 

Panssariprikaatin sotilasvala ja -vakuutus 2/22

Valokuvaus sotilasvala- ja vakuutustilaisuuksissa on sallittu. Dronejen lennättäminen on kielletty tapahtuma-alueella turvallisuussyistä.  Suosittelemme varautumaan tilaisuuksiin sään mukaisella vaatetuksella ja mukavilla jalkineilla sekä ottamaan oman vesipullon mukaan. Ethän jätä lapsia tai lemmikkiä kuumaan autoon.

Jääkäritykistörykmentin (JTR) sotilasvala- ja -vakuutustilaisuus Forssassa 11.8.2022

Katselmuksen suorittaa PSPR:n komentaja eversti Rainer Kuosmanen. Paraatijoukkoja komentaa JTR:n komentaja majuri Lassi Utrio. Sotilasvalan- ja -vakuutuksen esilukijana toimii kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen. Kenttähartauden toimittaa sotilaspastori Pasi Hakkarainen. Sotilasvalatilaisuuden musiikista vastaa Puolustusvoimien varusmiessoittokunta.

Sotilasvalatilaisuuden jälkeen on ohimarssi, joka alkaa Hämeentien ja Vapaudenkadun risteyksestä. Ohimarssi kulkee reittiä Vapaudenkatu - Kartanonkatu - Paimenenkatu. Ohimarssin vastaanottopaikka on Vapaudenkadulla linja-autoaseman kohdalla.

Päivän aikana on mahdollista tutustua JTR:n kalustoon Forssan kauppatorilla. Kalustonäyttelyssä on mm. panssarihaupitsi 155 PSH K9 FIN Moukari ja kuljetuspanssarivaunuja. Hämeenlinnan sotilaskotiyhdistyksen myyntipisteet palvelevat alueella.

Tilaisuuden ohjelma 

Klo 15.00-19.00 Kalustonäyttely, Forssan kauppatori
Klo 15.00  Seppeleenlasku, Forssan hautausmaa
Klo 16.30  

Sotilasvakuutus,  Forssan Teatteri, 2. krs. Yleisöä pyydetään olemaan paikalla viimeistään klo 16.15.

Klo 17.00     Katselmus, kenttähartaus ja sotilasvala Forssan kauppatorilla sekä ohimarssi Vapaudenkadulla. Yleisöä pyydetään olemaan paikalla viimeistään klo 16.15.

Saapuminen ja pysäköinti

Pysäköinti on mahdollista Forssan Prisman pysäköintialueella osoitteessa Tapulikuja 6. Pysäköintialueelta on alle kilometrin matka Forssan kauppatorille. Pysäköintialueelta järjestetään esteetön kuljetus torille klo 15.00 - 16.45. Esteetön kuljetus takaisin pysäköintialueelle on n. klo 17.45 - 18.45. Saapumiseen ja pysäköintiin suositellaan varaamaan aikaa. 

Liikennerajoitteet

Pysäköintikielto vallitsee tilaisuuden aikana Vapaudenkadulla, Sibeliuksenkadulla ja Torikadulla (Vilppaankadun ja Vapaudenkadun välinen osa). Liikenne on katkaistu klo 14.00 jälkeen Vapaudenkadulla, Sibeliuksenkadulla ja Torikadulla (Vapaudenkadun ja Hämeentien välinen osa). Ohimarssin aikana reitti Hämeentie - Vapaudenkatu -  Kartanonkatu - Paimenenkatu on suljettu muulta liikenteeltä. Liikenne saattaa paikoin ruuhkautua. 

Sotilasvala- ja vakuutustilaisuus Parolannummella 12.8.2022

Katselmuksen suorittaa Panssariprikaatin komentaja eversti Rainer Kuosmanen. Paraatijoukkoja komentaa esikuntapäällikkö everstiluutnantti Hannu Koivisto. Sotilasvalan ja -vakuutuksen esilukijana toimii Keski-Suomen reservipiirien toiminnanjohtaja Tapio Paappanen. Kenttähartauden toimittaa sotilaspastori Pasi Hakkarainen. Sotilasvalatilaisuuden musiikista vastaa Puolustusvoimien varusmiessoittokunta. Sotilasvala- ja -vakuutustilaisuuden jälkeen on ohimarssi. Alueella on Hämeenlinnan, Lahden ja Riihimäen Sotilaskotiyhdistysten myyntipisteitä. 

Tilaisuuden ohjelma

Klo 16.00 Sotilasvakuutus, Lippukenttä
Klo 17.00 Katselmus, kenttähartaus, sotilasvala ja ohimarssi, Lippukenttä
Klo 18.15 Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan konsertti läheisille, vanhan ruokalan kenttä varuskunta-alueella

Saapuminen ja pysäköinti

Pysäköintialueena toimii Panssariprikaatia vastapäätä oleva pysäköintialue, Parolannummentie 298. Suosittelemme varaamaan aikaa saapumiseen ja pysäköintiin.

Liikennerajoitteet

Varuskunta-alueen ulkopuolella ei ole liikennerajoitteita, mutta kehotamme varautumaan liikenneruuhkiin Parolannummen alueella. 
 
Tervetuloa Panssariprikaatin sotilasvala- ja -vakuutustilaisuuksiin!

Joukko-osasto Paraatit ja juhlat Parolannummi, Hattula
´