Hyppää sisältöön

Panssariprikaatin Yhteistoimintaharjoitus näkyy liikenteessä ja ilmassa

Panssariprikaati
Julkaisuajankohta 13.4.2022 13.49
Tiedote

Panssariprikaati järjestää Yhteistoimintaharjoituksen 1/22 Ilveskallion, Parolannummen ja Hätilän harjoitusalueilla 19.-21.4.2022. Harjoituksen ilmatoiminta näkyy ja kuuluu lähialueilla.

Harjoituksen johtaa Hämeen Panssaripataljoonan komentaja everstiluutnantti Iikka Nyman.  Harjoitukseen osallistuvat Panssariprikaatin joukkoyksiköt sekä Maasotakoulun Panssarikoulu.

Yhteistoimintaharjoituksen päämääränä on harjoitella mm Mekanisoidun taisteluosaston taistelua, eri aselajien ja yksiköiden välistä yhteistoimintaa. 
Harjoitukseen liittyy myös ilmatoimintaa, jonka tavoitteena on kuvata vihollisen ilmatoimintaa ja harjoituttaa harjoitusjoukkoja ilmasuojelutoimenpiteissä.

Utin Jääkärirykmentistä tulevan helikopteriosaston toiminta näkyy pääosin Parolannummen ja Hätilän alueella ja niiden välittömässä läheisyydessä. Ilmatorjunnan maalilentoja toteuttaa Ilmasotakoulu keskiviikkona, 20.4.

Harjoitusjoukot liikkuvat Parolannummen ja Ilveskallion alueella ja siirtyvät harjoituksen aikana Hätilän ampuma- ja harjoitusalueelle, mikä näkyy lähialueen liikenteessä.

Yhteistoimintaharjoitus on kahdesti vuosittain järjestettävä, suunnitelman mukainen harjoitus.

 

Harjoitukset ja ammunnat Joukko-osasto Parolannummi, Hattula
´