Hyppää sisältöön

Pioneerikoulu vietti perinnepäivää ja pioneerikadettien aselajiopinnot päättyivät

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 29.7.2022 14.50
Tiedote
Kadetteja sotilaspuvussa rivissä juhlapäivänä, tekevät kunniaa.

Pioneerikoulun ja pioneeriaselajin perinnepäivä eli Schmardenin päivä on joka vuosi 25. heinäkuuta. Tänä vuonna Pioneerikoulu vietti juhlapäivää perjantaina 29.7.2022. Samana päivänä juhlivat myös 106. kadettikurssin pioneerikadetit, joiden aselajiopinnot päättyivät ja viimeiset opinnot odottavat Santahaminassa Maanpuolustuskorkeakoulussa. Syksyllä he valmistuvat sotatieteiden kandidaateiksi ja siirtyvät töihin Puolustusvoimiin.

Pioneeriaselajin perinnepäivää (25.7.) Schmardenin taistelun kunniaksi vietettiin Maasotakoulussa Lappeenrannassa 29.7.2022. Samassa yhteydessä juhlitaan Pioneerikoulun perinnepäivää ja 106. kadettikurssin pioneeriopintosuunnan päättymistä.

Pioneeriaselajin vuosipäivä on opiskelijoille Pioneerikoulun opintojen päättämispäivä ja samalla opetus- ja kasvatustilaisuus aselajin perinteisiin.

Päivä alkoi kello 8.00 lipunnostolla Lappeenrannan varuskunnassa Vöyrin puistossa. Kaksi kadettia suoritti lipunnoston ja muut pioneerikadetit sekä Pioneerikoulun henkilökunta kunnioittivat lippua.

Sotilaallisten juhlamenojen jälkeen koitti rennompi hetki, kun kadetit ja henkilökunta kisasivat lyöntimyllyssä, eli pesäpallon kaltaisessa pelissä.

 

Päiväjuhlassa puheen piti JP 27:n perinneyhdistyksen edustaja Martti Porvali. Hän myös luovutti Pioneerikoululle perinneyhdistyksen standaarin. Kuvassa Porvali on Pioneerikoulun johtajan sijaisen, kapteeni Tuomas Burken kanssa.

Juhlassa esiintyi varusmiesyhtye, ja soitti mm. Koljonvirran marssin. Päiväjuhlassa myös palkittiin ansioituneita. Päivä huipentuu iltajuhlaan, jossa nautitaan illallisesta ja varusmiesyhtyeen konsertista.

 

Hyvää perinnepäivää, Pioneerikoulu! Ja tsemppiä viimeisiin opintoihin, pioneerikadetit! Toivottaa koko Maaostakoulu!

 

´