Hyppää sisältöön

Pirkanmaa 21-harjoitus tuo yhteen paikallispuolustuksen ydintoimijat

Panssariprikaati
Julkaisuajankohta 22.2.2021 15.55
Tiedote
Poliisi, puolustusvoimat ja pelastuslaitos harjoittelevat yhdessä paikallispuolustusharjoituksessa Pirkanmaalla.
Paikallispuolustuksen toimijoita

Panssariprikaatin johtama Pirkanmaa 21 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään 8. - 12.3.2021 Panssariprikaatin toiminta-alueella Pirkanmaalla. Harjoitusjoukot näkyvät erityisesti Tampereella Hippostalolla, Tesoman ja Hervannan alueilla sekä Pirkkalan seudulla. 

Harjoitukseen osallistuu henkilökuntaa ja varusmiehiä Panssariprikaatista ja sekä reserviläisiä Panssariprikaatin toiminta-alueelta. Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 820 henkilöä. Harjoituksen johtaa Panssariprikaatin apulaiskomentaja eversti Kari Kaakinen.


Pirkanmaa 21 -harjoituksen tavoitteena on tehostaa ja kehittää henkilökunnan, reserviläisten sekä varusmiesten osaamista omissa sodanajan tehtävissään sekä reserviläisten osaamista paikallispuolustuksen tehtävissä.  Yhtenä keskeisenä teemana harjoituksessa on viranomaisyhteistyö mm poliisin ja pelastuslaitoksen kanssa. Puolustusvoimien joukot harjoittelevat yhteistoimintaa pelastuslaitoksen ja poliisin kanssa Tampereella.

Sotilaspukuisia harjoitusjoukkoja liikkuu Tampereen keskustan alueella jo sunnuntaina, 7.3. Ajoittain voi esiintyä laukausmelua. Harjoituksessa käytetään paukkupatruunoita. Maakuntajoukot harjoittelevat viikon aikana yhdessä poliisin kanssa mm aluevalvontaa, johon liittyy liikenteen pysäytystä Hervannan ja Pirkkalan alueella.

Pirkanmaa 21 on yksi Maavoimien neljästä viikolla 10 järjestettävästä paikallispuolustusharjoituksesta eri puolilla Suomea.

Pirkanmaa 21 -harjoitusta voi sosiaalisessa mediassa seurata aihetunnisteilla

#pirkanmaa21 #pspr #paikallispuolustus #paikallisturvallisuus #paikallispuolustajat 

Harjoitukset ja ammunnat Joukko-osasto Kanta-Häme Keski-Suomi Parolannummi, Hattula Pirkanmaa Päijät-Häme
´