Hyppää sisältöön

Panssarikadettien kuulumisia Panssarikoulusta

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 20.4.2022 16.22
Tiedote
Kadetti panssarivaunussa ja sinistä taivasta vasten, hymyileä sotilas

Terveisiä kadettikersantti Daniel Hammarströmiltä, ja muilta panssarikadeteilta! Hammarström opiskelee sotatieteiden kandidaatiksi 106. kadettikurssilla ja valmistuu syksyllä Maanpuolustuskorkeakoulusta (MPKK).

Nyt viimeisen vuoden Daniel Hammarström, 23, suorittaa aselajiopintoja Panssarikoulussa, joka kuuluu Maasotakouluun (ja Maaskissa Koulutuskeskukseen). Keväällä Hammarström on suorittanut opintoihin kuuluvan Leopard 2A4/Leopard 2A6 johtajan- ja ajajan erityislupatutkinnon.

- Nyt minulla on johtajan ja ajajan erityisluvat rynnäkköpanssarivaunulle BMP-2M, sekä taistelupanssarivaunuille Leopard 2A4 ja Leopard 2A6. Erityislupatutkinnon jälkeen meillä oli sotaharjoitus, jossa kertasimme aiemmin opittuja asioita panssarivaunuryhmän ja –joukkueen toiminnasta. Pääpaino harjoituksessa oli kuitenkin harjaantuminen uuden kaluston (Leopardien) käytössä.

- Meillä on ollut panssarivaunu- ja panssarijääkärikomppanian taktiikkaa, jossa olemme oppineet kyseisten yksiköiden taistelusta ja niiden johtamisesta taistelussa. Taktiikan opetuksen ohella olemme myös pitäneet koulutuksia toisillemme, jossa olemme harjoitelleet eri aiheiden kouluttamista.

Kuvassa taistelukoulutusta Parolannummella. "Kevyt tankki oikealle!" "Maali selvä!"

- Tämän lisäksi meillä on ollut pari ampumaharjoitusta. Viimeisimmässä ampumaharjoituksessa johdimme ammunnat itse. Meille myönnettiin hyväksyttyjen näyttösuorituksien ja teoriakokeen jälkeen, ammunnanjohtajan oikeudet panssarivaunujen perusammuntojen sekä panssarivaunujoukkueen ja –ryhmän taisteluammuntojen johtamiseen.

- Ennen kesälomaa meillä on muutama sotaharjoitus ja yksi ampumaharjoitus, jossa toimimme mm. komppanian päällikköinä ja joukkueen johtajina. Toukokuussa on myös kaksi viikkoa työharjoittelua.

Tsemppiä opintoihin kaikille kadeteille!

Kuvassa ajokoulutusta taistelupanssarivaunukalustolla.

Panssarikoulu kuuluu Maasotakoulun Koulutuskeskukseen, jossa on myös muita aselajikouluja: Jalkaväkikoulu, Pioneerikoulu, Tykistökoulu ja Viestikoulu. Kadetit opiskelevat pääopinahjonaan Maanpuolustuskorkeakoulussa (MPKK:ssa), mutta suuri osa opinnoista suoritetaan Maasotakoulussa ja aselajikouluissa. Valmistumisen jälkeen he työllistyvät Puolustusvoimiin mm. kouluttamaan varusmiehiä.

Joukko-osasto Parolannummi, Hattula
´