Osiot
Valikko
Maavoimat

Puolustusvoimien helikopteritoiminnasta mahdollista meluhaittaa Lahdessa ja Kymenlaaksossa

Utin jääkärirykmentti 3.2.2020 16.12
Tiedote

Utin jääkärirykmentin helikopterimiehistöt harjoittelevat 4. - 5. helmikuuta Lahdessa, Kotkassa, Kuusankoskella, Valkealassa, Iitissä ja Inkeroisissa. Lentotoiminnasta voi aiheutua meluhaittaa.

Harjoituksen tavoitteena on harjaannuttaa helikopterimiehistöjä suorittamaan lentotehtäviä taajama-alueella, vaihtelevissa toimintaympäristöissä. Osa kohteista sijoittuu paikkakuntien keskusta-alueille.

- Joudumme harjoittelemaan vaativia helikopterioperaatioita kaupunki- ja taajama-alueilla, koska meidän on kyettävä toimimaan tällaisessakin toimintaympäristössä virka-apu- tai sotilaallisen maanpuolustuksen tehtävissä. Tiedostamme sen, että lentotoiminnasta aiheutuu valitettavaa meluhaittaa ympäristöön myös ilta- ja yöaikaan, mutta vastaava harjoittelu ei ole mahdollista ainoastaan Puolustusvoimien alueilla, sanoo Utin jääkärirykmentin esikuntapäällikkö Jussi Kosonen.

Lentotoimintaa harjoitellaan tiistain ja keskiviikon aikana sekä valoisalla että pimeällä. Lennot päättyvät puoleen yöhön mennessä.

Palautetta harjoituksesta voi antaa puhelimitse tai Utin jääkärirykmentin verkkosivuilta löytyvän sähköisen yhteydenottolomakkeen kautta.