Hyppää sisältöön

Puolustusvoimien urheilukoulun kesälajien saapumiserä vannoi sotilasvalan Santahaminassa

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 26.11.2020 20.43
Tiedote
Sotilaita sotilasvalassa

Lokakuussa palveluksensa aloittaneet IV/20 saapumiserän varusmiehet vannoivat sotilasvalan Santahaminassa 26.11.2020. Kaartin jääkärirykmentin komentaja eversti Petteri Tervonen nimitti alokkaat tilaisuuden päätteeksi kaartinjääkäreiksi. Lisäksi valatilaisuudessa palkittiin alokasaikana ansioituneita urheilijoita. Yhteensä sotilasvalan vannoi tänään 66 varusmiestä.

Sotilasvala järjestettiin koronavirustilanteesta johtuen ilman varusmiesten läheisiä. Sotilasvalan videotallenteen ja kuvia tilaisuudesta voi katsoa Puolustusvoimien urheilukoulun Facebook-sivulta (linkki). Urheilukoulun sotilasvalan esilukijana toimi Palloliiton Urheilutoimen johtaja Hannu Tihinen, joka on itsekin suorittanut varusmiespalveluksensa aikanaan Urheilukoulussa. 

Kaartin jääkärirykmentin komentaja, eversti Petteri Tervonen kiitti puheessaan alokkaiden vanhempia ja läheisiä kaikesta tuesta, ymmärryksestä ja huolenpidosta, jota he ovat juuri palveluksensa aloittaneille varusmiehille antaneet.
-Alokkaanne ovat selvinneet näistä palvelusviikoista kunnialla. Kaartin jääkärirykmentin velvoitteiden täyttyminen edellyttää, että suuri osa saapumiserän vahvuudesta määrätään muihin kuin lyhimpään palvelusaikaan. Toivon, että tuette nuortanne myös ottamaan haasteita vastaan. Jokaisen tehtävä on merkittävä. Teemme Kaartin jääkärirykmentissä kaikkemme, että antamamme sotilaskoulutus on laadukasta ja mielenkiintoista ja että sotilaistanne pidetään huolta.

Valatilaisuudessa palkittiin myös alokasaikana ansioituneita urheilijoita. Alokasjakson koulutuksessa parhaiten menestynyt varusmies oli kaartinjääkäri Ruusila.

Urheilun suurmestariluokan yleismerkki luovutettiin seuraaville varusmiehille:
kaartinjääkäri Juntunen, pyöräilyn cyclocrossin SM 1.
kaartinjääkäri Kirmes Oskar, telinevoimistelun 6-ottelun SM 1.

Urheilun mestariluokan yleismerkki luovutettiin seuraaville varusmiehille:
kaartinjääkäri Vainio, pyöräilyn cyclocrossin SM 2.
kaartinjääkäri Källman, jalkapallon SM-sarjan 2.
kaartinjääkäri Kirmes Robert, telinevoimistelun 6-ottelun SM 2.
kaartinjääkäri Koski, telinevoimistelun 6-ottelun SM 3.

Sotilasvalan jälkeen tuoreilla kaartinjääkäreillä alkaa vaativa koulutus tiedustelutehtäviin. Yli puolet Urheilukoulun varusmiehistä koulutetaan aliupseereiksi tiedusteluryhmien tehtäviin. Noin 15 prosenttia saa koulutuksen reserviupseeriksi joukkoyksikön omalla reserviupseerikurssilla
 

´