Hyppää sisältöön

Rakuunasoittokunnan juhlavuosi etenee virtuaalisena

MaasotakouluRakuunasoittokunta
Julkaisuajankohta 6.5.2021 9.02
Tiedote
Ruudun edessä virtuaalikonserttia pitämässä Rakuunasoittokunnan lyömäsoitinten soittaja.

Maavoimien soittokunnan Rakuunasoittokunnan juhlavuosi etenee virtuaalisesti. Mitä soittokunnalle kuuluu nyt, kun suuri osa keikoista on peruttu (ainakin vielä)? - Meille kuuluu hyvää, kertoo kersantti Anni Tahvanainen, joka on Rakuunasoittokunnan huilusektion äänenjohtaja. Tänä talvena suuri osa toiminnasta on muutettu virtuaaliseksi. - Olemme tehneet paljon musiikkivideoita ja konsertteja omalla porukalla ja solistien kanssa. Meidän toimintaa voi seurata Facebookissa, Instagramissa ja Youtubessa. Erityisesti Rakuunasoittokunta-Youtubekanava on keskittynyt meidän esittämän musiikin julkaisuun.

Juhlavuoden kunniaksi soittokunnan henkilöstö esittäytyy musiikkivideoiden muodossa. Joka kuukausi yksi soitinryhmä eli sektio on vastuussa musiikkivideon suunnittelusta, äänitys- ja kuvausaikataulusta ja soittokunnan mediatiimi tuottaa itse videon. Keskiviikkona 5.5.2021 baritonisektion henkilöstö esittäytyi ja video on julkaistu Facebookissa ja Youtubessa.


Rakuunasoittokunta ei jää tuleen makaamaan, kun keikat on peruttu.


- Huhtikuussa kiersimme virtuaalisesti alakouluja Etelä- ja Pohjois-Karjalassa ja esittelimme Rakuunasoittokuntaa, soittimia ja tietenkin soitimme. Kiertue oli menestys. Kiitos kaikille mukana olleille kouluille, sanoo soittaja-aliupseeri, kersantti Anni Tahvanainen.

Kuvakaappaus Rakuunasoittokunnan Youtube-kanavalta.


Talvisodan loppumisen kunniaksi tehty konserttitaltiointi "Sota luo laulunsa" julkaistiin maaliskuussa.


- Solistit Mari Palo ja Ville Rusanen tulivat Imatralle esiintymään meidän kanssa. Seppo Hovi puolestaan kuvasi osuutensa Kaartin soittokunnan tiloissa Helsingissä.


Yhteistyössä on voimaa. Yhteistyötä on vaalittu myös Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa.


- Vappuna teimme yhteisen konserttitaltioinnin. On hienoa, että yhteistyö voi jatkua myös vaikeina aikoina näin virtuaalisesti.


Rakuunasoittokunnan varusmiesyhtye Hallakko on saapunut rytinällä palvelukseen ja vakuuttanut taidoillaan somekansan. Heidän ensiesiintyminen oli musiikkivideo Bruno Marsin biisistä "Runaway baby". Hallakon ja soittokunnan kaikki musiikkivideot löytyvät Youtubesta Rakuunasoittokunta-kanavalta.


- Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä eli 4. kesäkuuta 100-vuotiaan Rakuunasoittokunnan voi bongata konsertoimasta telkkarista. Siitä lisää myöhemmin, kersantti, soittaja-aliupseeri Anni Tahvanainen kertoo.


- Virtuaalinen esiintyminen on hauskaa ja myös haastavaa. Live-esiintymisiin on jo kuitenkin kova ikävä. Yleisö on meille kantava voimavara. Toivottavasti tavataan pian livenä, mutta ota sitä ennen seurantaan meidän sometilit, hän toivoo ja jatkaa:


- Hauskaa kevättä ja kesää kaikille!


Seuraa Rakuunasoittokuntaa:
•    Facebookissa Rakuunasoittokunta - Dragonmusikkåren - The Dragoon Band
•    Instagramissa @rakuunasoittokunta
•    Youtubessa https://www.youtube.com/channel/UCPbgJ4o5JxgnlyhRWG3qXKA 

Maavoimien soittokunta eli Rakuunasoittokunta täyttää vuonna 2021 tasan 100 vuotta. Rakuunasoittokunnan toimipaikka on Lappeenrannassa, Maasotakoulun yhteydessä.