Hyppää sisältöön

Repo 24 -harjoitus Kymenlaaksossa - sisältää kutsun alueen maanomistajille

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 15.5.2024 16.14
Tiedote

Karjalan prikaati järjestää Repo 24 -harjoituksen Kymenlaakson alueella 27.-31.5.2024. Harjoituksen johtaa Karjalan prikaatin komentaja prikaatikenraali Jyri Raitasalo. Harjoituksen johtajan apulaisena toimii majuri Kimmo Juntunen. Karjalan prikaati kutsuu alueen maanomistajat tiedotustilaisuuteen Pahkajärvelle harjoitusviikon tiistaina 28.5.2024.

Harjoitukseen osallistuu joukkoja Karjalan prikaatista, Maasotakoulusta, Panssariprikaatista, 1. Logistiikkarykmentistä, Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksesta ja Pohjois-Karjalan rajavartiostosta. Kokonaisvahvuus on 2 200 ja heistä reserviläisiä 100.

Harjoituksen tavoitteena on harjoitella joukkojen ja aselajien yhteistoimintaa hyökkäys- ja puolustustaistelussa; kehittää tilanteenmukaista päätöksenteko- ja toimeenpanokykyä, joukkojen taktista ja taisteluteknistä suorituskykyä sekä aselajien yhteistoimintaa.

Harjoituksesta saattaa aiheutua melua. Lentotoiminnasta aiheutuvaa ja paukkupatruunoiden laukaisumelua voi kuulua kaikkina vuorokauden aikoina.

Harjoituksessa on lentotoimintaa, helikoptereita, lennokkeja sekä raskasta panssarikalustoa. Puolustusvoimien ajoneuvoja liikkuu harjoitusalueella ja sen läheisyydessä kaikkina vuorokauden aikoina. Kalustoa kohdatessa pyydetään varovaisuuteen ja kiinnittämään huomiota liikenneturvallisuuteen.

 

Kutsu Vekaranjärven lähiseudun maanomistajille

Tervetuloa tiedotustilaisuuteen Karjalan prikaatiin tiistaina 28.5.2024 klo 17.00 – 19.00. 

Bussikuljetus Pahkajärvelle lähtee klo 17.15 Karjalan prikaatin pääportin läheisyydessä (opaste) olevalta bussikentältä, jonne osallistujien tulee pysäköidä omat ajoneuvonsa. Pahkajärvelle ei voi saapua omalla ajoneuvolla.

Ilmoittautumiset tilaisuuteen Karjalan prikaatin tiedottaja Päivi Visurille osoitteeseen [email protected] sunnuntai 26.5.2024 mennessä. 

 

Tilaisuuden ohjelma:

Klo 17.15 Bussikuljetus lähtee Pahkajärvelle  

Klo 17.30 Ajankohtaista Karjalan prikaatissa - Karjalan prikaati komentaja prikaatikenraali Jyri Raitasalo

Tilaisuudessa kahvitarjoilu sekä kalustoon tutustumista ja varusmiesten tapaamista. 

Klo 18.50 lähtö Pahkajärveltä takaisin pääportille

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Lisätietoja harjoituksen aikana (27.-31.5.2024) Karjalan prikaati kapteeni Tomi Sirvo, p. 0299 800 (vaihde).

Ampuma- ja harjoitusalue Joukko-osasto
´