Hyppää sisältöön

Reserviupseerikurssin 257 nimeksi Sirius

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 7.12.2020 8.23
Tiedote
Kaksi sotilasta öisessä metsässä, taivaalla loistaa kirkas valo.

Reserviupseerikoulun johtaja eversti Vesa Helminen on vahvistanut oppilaskunnan esityksen pohjalta kurssin 257 nimeksi Sirius.

RUK:n oppilaskunnan nimiesityksessä kuvattiin sanan Sirius symboliikkaa seuraavasti:

Sirius on öisen tähtitaivaan kirkkain tähti, joka on kaiken sisäänsä sulkevan pimeyden keskellä talven päivättömien päivien läpi johdattanut retkeilijöitä matkoillaan. Samalla hehkuvalla valolla ja voimalla ovat reservinupseerit johdattaneet joukkojaan läpi vaikeiden aikojen ja haasteiden jo sadan vuoden ajan. 

Vaikka nyt onkin meidän aikamme loistaa, tulee muistaa, miten näkemämme valo kajastaa todellisuudessa vuosien takaa. 

Liittykäämme siis osaksi niin menneiden kuin tulevien vuosien tähtien loistoa ja olkoon Sirius esimerkkinä suomalaisille reservinupseereille vielä satojen vuosien ajan.

-Kurssi nimi on perinteisesti ollut välähdys menneisyydestä, nykyisyydestä, mutta myös tulevaisuudesta. Nimenä Sirius on välähdys näitä kaikkia, sillä kuten nimen saatesanoissakin sanotaan: "näkemämme valo kajastaa todellisuudessa vuosien takaa." Sirius on oiva jatkumo 100-vuotiaan RUK:n pitkään perinteeseen, jota halusimme myös nimellä vaalia, kommentoi oppilaskunnan puheenjohtaja upseerioppilas Joonas Immonen.
 

´