Hyppää sisältöön

Reserviupseerikurssin yhteistoimintaharjoitukset alkavat

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 27.6.2022 8.57
Tiedote
sotilaat kuuntelevat polviasennossa käskynantoa maastossa
Upseerioppilaita aselajiharjoituksessa kesäkuussa 2022.

Maavoimien reserviupseerikurssin 260, Verso, yhteistoimintaharjoitukset alkavat maanantaina 27. kesäkuuta. Ensimmäinen harjoitus järjestetään ajalla 27.–30. kesäkuuta ja toinen ajalla 6.–9. heinäkuuta, molemmat Hamina–Miehikkälä–Virolahti -alueella. Heinäkuun harjoituksessa on mukana myös reserviläisiä sekä osasto Ruotsista.

Yhteistoimintaharjoituksissa upseerioppilaat syventävät oman aselajinsa osaamista sekä harjoittelevat painopisteisesti aselajien välistä yhteistyötä ja sen johtamista. 

Jälkimmäiseen, heinäkuun puolella käytävään harjoitukseen osallistuu reserviupseerikurssin lisäksi noin joukkueen vahvuiset osastot reserviläisistä sekä Ruotsista Militärhögskolan Halmstadista. Ruotsalaisten joukko on reserviupseerikoulutusta vastaavan joukkueenjohtajan osaamiseen tähtäävältä kurssilta. Ruotsalaisen joukon osallistuminen on osa CBT (Cross Border Training) -toimintaa ja harjoittelua.

Harjoituksen johtajina toivat everstiluutnantti Tommi Sikanen (YTH1, 27.–30.6.) ja everstiluutnantti Teemu Hassi (YTH2, 6.–9.7.). 
 

´