Hyppää sisältöön

Sisäampumasimulaattorit käyttöön Maasotakoulussa -tehokkuutta harjoituksiin

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 22.6.2020 9.41
Tiedote
Maastopukuinen henkilö ampuu isolla näytöllä olevaa kohdetta, sisäampumasimulaattori käytössä.

Maasotakoulussa heinäkuussa 2020 palveluksensa aloittavat alokkaat saavat käyttöönsä sisäampumasimulaattorit. Simulaattorin avulla voi harjoitella rynnäkkökiväärillä, pistoolilla ja kertasingolla ampumista. Myös Maasotakoulun henkilökunta käyttää sisäampumasimulaattoria harjoittelussa. Simulaattorit tehostavat harjoittelua, koska palautetta ja toistoja saa aiempaa enemmän ja myös patruunoita säästyy.

Simulaattorilla harjoittelu säästää patruunoita, niin "kovia" kuin "paukkupatruunoitakin" eli niin oikeita kuin harjoitusampumatarvikkeitakin säästyy. Lisäksi toistomääriä simulaattoriharjoittelussa saadaan merkittävästi enemmän kuin harjoittelemalla vain maastossa. Sisäampumasimulaattori ei korvaa maastoharjoittelua, vaan täydentää ja tehostaa sotilaskoulutusta.

Simulaattorijärjestelmä tallentaa ampujan toiminnan ja ampumisen jälkeen harjoituksesta saa suoraa palautetta. Onnistumisista ja myös epäonnistumisista voi ottaa siten entistä paremmin oppia, kun näkee oman toimintansa tallenteena.

Sisäampumasimulaattori otetaan Maasotakoulussa käyttöön ensin Haminassa, myöhemmin se asennetaan Lappeenrantaan. Haminaan sisäampumasimulaattori asennettiin juhannusviikolla, Lappeenrantaan se on tulossa loppuvuonna.

Maasotakoulu kouluttaa varusmiehiä ja naisten vapaaehtoista palvelusta suorittavia sekä ammattisotilaita Lappeenrannassa, Haminassa, Kankaanpään Niinisalossa, Hattulan Parolannummella ja Riihimäellä. Maasotakouluun kuuluu muun muassa Reserviupseerikoulu (RUK), Maavoimien tutkimuskeskus ja eri aselajikouluja: Tykistökoulu, Panssarikoulu, Viestikoulu, Pioneerikoulu ja Jalkaväkikoulu.

Maastopukuinen henkilö ampuu isolla näytöllä olevaa kohdetta, sisäampumasimulaattori käytössä.

´