Hyppää sisältöön

Suomen ja Britannian maavoimien yhteistyötä suunniteltiin Mikkelissä

Maavoimat
Julkaisuajankohta 9.12.2021 12.33
Tiedote
Esikuntakeskusteluihin osallistunut ryhmä yhteiskuvassa

Esikuntakeskustelut järjestettiin Mikkelissä 8. joulukuuta. Tilaisuuden isäntänä toimi kansainvälisen sektorin johtaja, everstiluutnantti Jari Kielenniva Maavoimien esikunnasta, ja Iso-Britannian maavoimien delegaatiota johti eversti Edward Hayward.

Tilaisuudessa keskusteltiin Suomen ja Iso-Britannian maavoimien ajankohtaisista asioista sekä kahdenvälisestä yhteistoiminnasta. Suomen ja Iso-Britannian maavoimat tekevät yhteistyötä esimerkiksi aselajien suorituskykyjen kehittämisessä ja harjoitustoiminnassa. 

Tulevina vuosina yhteistyö sisältää harjoitustoimintaa sekä joukkojen välisen yhteensopivuuden kehittämistä muun muassa johtamisessa, tulenkäytössä ja logistiikassa. Suomen ja Iso-Britannian maavoimien välillä tehdään myös tiedonvaihtoa tutkimukseen ja kehittämiseen liittyen.

Maavoimien väliseen yhteistoimintaan kuuluu myös Iso-Britannian johtama kehysvaltioyhteistyö Joint Expeditionary Force (JEF), jossa kehitetään osallistujamaiden kykyä toimia yhdessä erilaisissa tilanteissa. Yhteistyöryhmässä ovat mukana Iso-Britannia, Pohjoismaat, Baltian maat sekä Hollanti. 
 

´